طرز تهیه خمیر بنیه به 5 روش رستورانی

به گزارش ساری فان، خمیر بنیه یکی از انواع خمیرهای پر کاربرد در آشپزی است که از آن در طرز تهیه میگو پفکی، جوجه چینی و برای انواع سوخاری مانند میگو، ماهی، گل کلم و … استفاده می گردد. خمیر بنیه باعث می گردد غذاها طعم بی نظیر و بافت متفاوتی پیدا نمایند. این خمیر را به چند روش مختلف به راحتی در خانه می توانید تهیه کنید. در این مقاله از در به آموزش طرز تهیه خمیر بنیه به چهار روش مختلف می پردازیم و سوالات مهم در این زمینه را پاسخ خواهیم داد.

طرز تهیه خمیر بنیه به 5 روش رستورانی

طرز تهیه خمیر بنیه در یک نگاه

برای تهیه خمیر بنیه در خانه، آرد گندم و آرد ذرت با یکدیگر ترکیب کنید و این ترکیب را الک کنید. بیکینگ پودر، شکر، نمک و فلفل سیاه را نیز اضافه کنید و به خوبی هم بزنید تا به شکل یکدست ترکیب شوند. سپس نوبت به اضافه کردن شیر می رسد، شیر را به تدریج اضافه کنید و همزمان هم بزنید تا خمیر به غلظتی شبیه به ماست چکیده برسد. حالا روی ظرف خمیر را بپوشانید و آن را به مدت نیم ساعت در دمای محیط استراحت دهید تا پف کند. بعد از آن، ماده غذایی مورد نظر خود را در خمیر بغلتانید و سپس را در روغن داغ سرخ کنید.

برای خواندن مواد اولیه، مراحل، جزئیات و روش های مختلف طرز تهیه خمیر بنیه به ادامه این مطلب مراجعه کنید.

مواد لازم برای تهیه خمیر بنیه با شیر بدون دلستر

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
آرد سفید2 لیوان فرانسوی دسته دار
آرد ذرت1 لیوان فرانسوی دسته دار
شیر2 لیوان فرانسوی دسته دار
شکر1 قاشق مرباخوری
بیکینگ پودر2 قاشق مرباخوری
نمک و فلفل سیاهبه مقدار لازم

مدت زمان لازم برای تهیه خمیر بنیه: 15 دقیقه

مدت زمان لازم برای استراحت خمیر بنیه بدون دلستر: 30 دقیقه

مراحل طرز تهیه خمیر بنیه بدون دلستر (روش اول)

مطابق مراحل زیر یک خمیر بنیه عالی در خانه تهیه کنید و از آن برای پخت غذاهای مختلف و انواع سوخاری از جمله ، ، و … بهره ببرید.

مرحله اول: آردها را الک کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه خمیر بنیه، یک ظرف مناسب بردارید و آرد ذرت و آرد گندم را در آن بریزید و با یکدیگر ترکیب کنید. سپس به وسیله یک الک ترکیب آرد گندم و آرد ذرت را الک کنید تا ذرات آن از هم جدا شوند و تکه های درشت و ناخالصی ها آرد پشت الک باقی بماند.

شما می توانید برای تهیه آرد سفید و آرد ذرت به روش های و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله دوم: شکر، بیکینگ پودر، نمک و فلفل را اضافه کنید

در ادامه، به جای مانده مواد خشک شامل شکر، بیکینگ پودر و نمک و فلفل سیاه را به آرد اضافه کنید. همه مواد خشک را با یکدیگر هم بزنید تا کاملا با هم ترکیب شوند و به یک ترکیب یکدست برسید.

شما می توانید برای تهیه شکر، بیکینگ پودر، نمک و فلفل سیاه به روش های حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله سوم: شیر را اضافه کنید

حالا نوبت به اضافه کردن شیر می رسد. شیر را به تدریج به ترکیب به دست آمده اضافه کنید و همزمان با همزن دستی به آرامی هم بزنید. اضافه کردن شیر و هم زدن آن را تا جایی ادامه دهید که خمیر غلطتی شبیه به ماست چکیده پیدا کند.

شما می توانید برای تهیه شیر به روش های حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله چهارم: خمیر بنیه را استراحت دهید

روی ظرف خمیر را با سلفون یا با پارچه بپوشانید و آن را برای نیم ساعت در دمای اتاق قرار دهید. صبر کنید خمیر بنیه به خوبی استراحت کند و حجیم گردد.

مرحله آخر: خمیر بنیه را بهره ببرید

بعد از گذشت نیم ساعت خمیر بنیه شما آماده است. ماده غذایی مورد نظر خود را در خمیر بنیه به طور کامل بغلتانید و سپس در روغن داغ سرخ کنید.

مواد لازم برای تهیه خمیر بنیه با دلستر ساده یا لیمویی

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
دلستر (ساده یا لیمویی)1 لیوان فرانسوی دسته دار
آبنصف لیوان فرانسوی دسته دار
آرد سفید2 لیوان فرانسوی دسته دار
بیکینگ پودر1 قاشق مرباخوری
نمک و فلفل سیاهبه مقدار لازم

مدت زمان لازم برای تهیه خمیر بنیه: 15 دقیقه

مدت زمان لازم برای استراحت خمیر بنیه با ماءالشعیر: 30 دقیقه

مراحل طرز تهیه خمیر بنیه با دلستر یا ماءالشعیر (روش دوم)

طرز تهیه خمیر بنیه برای سوخاری با دلستر یکی از روش های محبوب و رایج تهیه این خمیر است. کافی است از یک دلستر لیمویی یا دلستر بدون طعم بهره ببرید تا یک خمیر بنیه رستورانی داشته باشید.

مرحله اول: آرد را الک کنید

در اولین قدم، آرد را الک کنید تا ذرات آن از هم جدا شوند و اگر تکه ای درشت یا ناخالصی در آرد وجود دارد پشت الک بماند. با این روش آرد در خمیر بنیه گلوله گلوله دیده نمی گردد.

مرحله دوم: بقیه مواد را با هم ترکیب کنید

در ادامه طرز تهیه خمیر بنیه با آب، در یک ظرف دیگر نصف لیوان دسته دار فرانسوی آب بریزید. ماءالشعیر را اضافه کنید. آب و ماءالشعیر را هم بزنید. سپس مقدار لازم از نمک، فلفل سیاه و بیکینگ پودر را اضافه کنید. همه مواد را با یکدیگر هم بزنید تا به خوبی با هم مخلوط شوند.

شما می توانید برای تهیه ماءالشعیر به روش های حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله سوم: آرد را اضافه کنید

آرد را که از قبل الک نموده اید به تدریج به بقیه مواد اضافه کنید. همزمان آغاز به هم زدن به صورت آهسته کنید تا یک خمیر یکدست حاصل گردد. غلظت خمیر باید شبیه به ماست چکیده باشد، نه خیلی شل و نه خیلی سفت.

مرحله چهارم: خمیر بنیه را استراحت دهید

روی ظرف خمیر را به خوبی بپوشانید سپس آن را به مدت نیم ساعت در دمای اتاق استراحت دهید. صبر کنید تا خمیر به خوبی پف کند.

مرحله آخر: خمیر بنیه را بهره ببرید

بعد از گذشت نیم ساعت، روکش ظرف خمیر را بردارید و از آن بهره ببرید. کافی است، ماهی، میگو، تکه های مرغ برای و … را در خمیر بنیه بغلتانید تا همه طرف آن آغشته به خمیر گردد، سپس آنها را در روغن داغ سرخ کنید.

مواد لازم برای تهیه خمیر بنیه با تخم مرغ

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
دلستر (ساده یا لیمویی)1 و نیم لیوان فرانسوی دسته دار
آرد سفید2 لیوان فرانسوی دسته دار
سفیده تخم مرغ3 عدد
بیکینگ پودر1 قاشق مرباخوری
نمک و فلفل سیاهبه مقدار لازم

مدت زمان لازم برای تهیه خمیر بنیه: 15 دقیقه

مدت زمان لازم برای استراحت خمیر بنیه با سفیده تخم مرغ: 30 دقیقه

مراحل طرز تهیه خمیر بنیه با سفیده تخم مرغ (روش سوم)

تهیه خمیر بنیه با سفیده تخم مرغ روش دیگری است که به وسیله آن می توانید یک خمیر بنیه مناسب برای درست کردن انواع سوخاری آماده کنید. سفیده تخم مرغ باعث انسجام بهتر خمیر می گردد و خمیر باکیفیتی به شما خواهد داد.

مرحله اول: آرد را الک کنید

در اولین مرحله، مطابق با دیگر روش های طرز تهیه خمیر بنیه، آرد را الک کنید و کنار بگذارید.

مرحله دوم: سفیده تخم مرغ را هم بزنید

سه عدد تخم مرغ را بشکنید و زرده و سفیده ها را با دقت جدا کنید. سفیده تخم مرغ را در یک ظرف مناسب بریزید و آن را با یک قاشق یا چنگال هم بزنید تا از حالت لختگی خارج گردد و کف کند.

شما می توانید برای تهیه تخم مرغ به روش های حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله سوم: بقیه مواد را به سفیده تخم مرغ اضافه کنید

ماءالشعیر را به همراه بیکینگ پودر، نمک و فلفل سیاه به سفیده تخم مرغ هم زده اضافه کنید. همه مواد را با هم بزنید تا به خوبی با هم مخلوط شوند.

مرحله چهارم: آرد را اضافه کنید

آرد را به تدریج به ترکیب به دست آمده اضافه کنید و به طور مداوم هم بزنید تا یک خمیر یکدست حاصل گردد که نه خیلی سفت باشد و نه شل باشد که شُره کند.

مرحله پنجم: خمیر بنیه را استراحت دهید

روی ظرف خمیر بنیه را با سلفون یا پارچه بپوشانید. به مدت نیم ساعت خمیر بنیه را در دمای اتاق استراحت دهید تا پف کند.

مرحله آخر: خمیر بنیه را بهره ببرید

بعد از آنکه خمیر بنیه به مقدار کافی پف کرد، از آن در تهیه انواع سوخاری و میگو پفکی و … بهره ببرید.

مواد لازم برای خمیر بنیه با ماست بدون دلستر

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
تخم مرغ1 عدد
ماستنصف لیوان فرانسوی دسته دار
آرد سفید1 لیوان فرانسوی دسته دار
بیکینگ پودرنصف قاشق چای خوری
نمک و فلفل سیاهبه مقدار لازم

مدت زمان لازم برای تهیه خمیر بنیه: 15 دقیقه

مدت زمان لازم برای استراحت خمیر بنیه با ماست: 30 دقیقه

مراحل طرز تهیه خمیر بنیه با ماست (روش چهارم)

خمیر بنیه با ماست یک روش دیگر تهیه این خمیر است؛ که در آن به جای دلستر از ماست استفاده می گردد.

مرحله اول: تخم مرغ را آماده کنید

یک عدد تخم مرغ را بشکنید و سفیده و زرده آن را جدا کنید. ابتدا سفیده را با همزن هم بزنید تا سفیده از حالت لختگی خارج گردد و کف کند. سپس زرده را اضافه کنید و مجددا سفیده و زرده را با یکدیگر هم بزنید تا یکدست شوند.

مرحله دوم: ماست را اضافه کنید

در ادامه طرز تهیه خمیر بنیه، ماست را به تخم مرغ زده شده اضافه کنید. ماست را نیز هم بزنید تا باز و یکدست گردد.

شما می توانید برای تهیه ماست به روش های حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله سوم: نمک، فلفل و بیکینگ پودر را اضافه کنید

به ترکیب به دست آمده نمک، فلفل سیاه و بیکینگ پودر را اضافه کنید و به خوبی هم بزنید تا به طور یکدست در سراسر آن پخش گردد.

مرحله چهارم: آرد را الک و اضافه کنید

آرد را ابتدا الک کنید و سپس آرد الک شده را به بقیه مواد خمیر بنیه اضافه کنید. آرد را به تدریج اضافه کنید و به طور مداوم هم بزنید تا یک خمیر یکدست با غلظتی شبیه به حلیم یا ماست چکیده ایجاد گردد.

مرحله آخر: خمیر بنیه را استراحت دهید و از آن بهره ببرید

روی ظرف خمیر را با یک پارچه تمیز و نخی یا سلفون بپوشانید و آن را به مدت نیم ساعت در دمای محیط استراحت دهید. بعد از آنکه خمیر بنیه پف کرد، ماده غذایی مورد نظر خود را در آن بغلتانید و در روغن داغ سرخ کنید.

نکات مهم در طرز تهیه خمیر بنیه رستورانی

  • خمیر بنیه را با روش دلخواه خود و با مواد اولیه در دسترسی که دارید می توانید تهیه کنید.
  • میگو و ماهی و فیله مرغ و انواع سبزیجات مانند پیاز (طرز تهیه پیاز سوخاری) و قارچ (طرز تهیه قارچ سوخاری) و گل کلم و بروکلی را در خمیر بنیه بزنید و در روغن داغ با مقدار زیاد سرخ کنید تا یک سوخاری رستورانی داشته باشید.
  • از اضافه کردن مقدار زیاد نمک به خمیر خودداری کنید. نمک باعث می گردد تا خمیر به خوبی پف نکند. بهتر است نمک را به موادی که قرار است سوخاری کنید اضافه کنید.
  • به دلخواه می توانید مقداری زعفران غلیظ دم نموده و پودرکاری به مایه خمیر بنیه اضافه کنید.
  • می توانید از ماءالشعیر با طعم دلخواه خود بهره ببرید اما برای آنکه با هر ذائقه ای جور باشد بهتر است از ماءالشعیر کلاسیک یا لیمویی بهره ببرید.
  • از آرد ذرت، آرد گندم، آرد سفید یا ترکیبی از آنها در طرز تهیه خمیر بنیه بهره ببرید.
  • پیش از استفاده از خمیر اجازه دهید استراحت کند و کاملا پف کند.
  • در صورت تمایل می توانید جوش شیرین را جایگزین بیکینگ پودر کنید.
  • غذایی را که با خمیر بنیه آماده می کنید به صورت داغ و تازه مصرف کنید. در غیر این صورت خمیر بنیه بعد از مدتی نرم گردد و آن حالت کریسپی خود را از دست می دهد.

فوت و فن های خوشمزه شدن خمیر بنیه خانگی

غلظت خمیر بینه چه قدر باید باشد؟

خمیر بنیه نباید خیلی سفت باشد به طوری که وقتی ظرف را کج می کنید کاملا به آن بچسبد و نه باید خیلی شل باشد که کاملا از ظرف به بیرون شره کند. برترین غلظت برای یک خمیر بنیه غلظتی است شبیه به غلظت حلیم یا ماست چکیده.

اگر خمیر بنیه خیلی شل شد چه کار باید کرد؟

اگر خمیر بنیه بیش از مقدار استاندارد شل شد، مقداری آرد به آن اضافه کنید تا منسجم تر گردد.

چرا خمیر بنیه سفت شده است؟

اضافه کردن آرد بیش از مقدار زیاد به مایه خمیر بنیه، باعث می گردد خمیر سفت گردد. به همین علت حتما باید آرد را به تدریج اضافه کنید و زمانی که خمیر به غلظت مناسب رسید اضافه کردن آن را متوقف کنید.

اگر خمیر بنیه سفت شد چه کار باید کرد؟

در مواقعی که خمیر بنیه سفت شد، بسته به اینکه از کدام روش طرز تهیه خمیر بنیه استفاده نموده اید؛ مقداری شیر یا دلستر یا آب به آن اضافه کنید تا جایی که به مقدار مناسب شل گردد.

چرا خمیر بنیه پف نمی کند؟

اضافه کردن نمک به مقدار زیاد به مایه خمیر، باعث می گردد تا خمیر پف نکند. به مقدار نوک قاشق چای خوری نمک به خمیر اضافه کنید.

خمیر بنیه را تا چند روز می توان نگهداری کرد؟

خمیر بنیه را حداکثر به مدت دو روز، در ظرفی در بسته و در یخچال می توان نگهداری کرد.

چرا خمیر بنیه گلوله گلوله می گردد؟

برای آنکه خمیر گلوله گلوله نگردد، حتما آرد را پیش از اضافه کردن الک کنید. آرد را به تدریج اضافه کنید و به طور مداوم آن را در خمیر هم بزنید.

خمیر بنیه را در چه مواردی می توان استفاده کرد؟

  • برای تهیه جوجه چینی (سینه مرغ نواری شده)؛
  • برای تهیه سیب زمینی سوخاری؛
  • بنیه ماهی؛
  • بنیه قارچ و پیاز؛
  • سوخاری کردن گل کلم و کدو.

چرا خمیر بنیه در سوخاری که درست کردم به خوبی پف نمی کند و ترد نمی گردد؟

به دو علت خمیر بنیه در تهیه انواع سوخاری بعد از سرخ شدن پف نمی کند:

  • نمک زیادی به خمیر اضافه نموده اید؛
  • خمیر را به مقدار کافی استراحت نداده اید.
منبع: افق کوروش
انتشار: 27 اردیبهشت 1404 بروزرسانی: 27 اردیبهشت 1404 گردآورنده: sari-fun.ir شناسه مطلب: 1838

به "طرز تهیه خمیر بنیه به 5 روش رستورانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خمیر بنیه به 5 روش رستورانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید