طرز تهیه کتلت شیرازی بازاری بدون گوشت در 7 مرحله ساده

به گزارش ساری فان، کتلت شیرازی که به کتلت بازاری هم مشهور است از جمله معروف ترین و خوشمزه ترین کتلت های ایرانی است. کتلت شیرازی معمولا به صورت اصیل، در طرز تهیه آن از هیچ گوشتی استفاده نمی گردد. ولی بعضی افراد بنا به طبع خود به این کتلت گوشت چرخ نموده یا مرغ چرخ نموده اضافه می نمایند. کتلت شیرازی، هم به عنوان یک و هم به عنوان پیش غذا و و استفاده می گردد. در این مقاله از در ، طرز تهیه کتلت شیرازی، سس مخصوص کتلت شیرازی و فوت و فن های خوشمزه شدن کتلت شیرازی خوشمزه و آسان را به شما آموزش خواهیم داد.

طرز تهیه کتلت شیرازی بازاری بدون گوشت در 7 مرحله ساده

مواد لازم برای تهیه کتلت شیرازی بازاری (برای 4 نفر)

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
سیب زمینی4 عدد میانه
آب1 لیوان فرانسوی دسته دار
کره1 قاشق غذاخوری
آرد گندم یا آرد نخودچی1 لیوان فرانسوی دسته دار
پیاز1 عدد بزرگ
تخم مرغ2 عدد
آرد سوخاری4 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازم
سبزی خشک معطر1 قاشق چای خوری
روغن سرخ کردنیبه مقدار کافی
نانبرای سرو کتلت شیرازی

مدت زمان آماده سازی مواد: 40 دقیقه

مدت زمان لازم برای سرخ کردن کتلت شیرازی: حدود 20 دقیقه

مراحل طرز تهیه کتلت شیرازی بدون گوشت

برای تهیه کتلت بازاری شیرازی بدون گوشت، باید از سیب زمینی آبپز بهره ببرید. به همین دلیل این کتلت خیلی زود می پزد و مواد داخل آن هم خام نیستند. کتلت بازاری برای گیاهخواران نیز گزینه بسیار مناسبی است.

مرحله اول: سیب زمینی ها را آبپز کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه کتلت شیرازی، سیب زمینی ها را بشویید تا گل و لای آن ها پاک گردد. سپس آنها را در یک قابلمه بریزید و به مقدار ای آب اضافه کنید که روی آنها را بپوشاند. حرارت را روی حالت زیاد تنظیم کنید تا آب آغاز به جوشیدن کند. بعد که آب جوشید، شعله گاز را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید. اجازه دهید به مدت 30 تا 40 دقیقه، سیب زمینی ها آبپز شوند.

مرحله دوم: سیب زمینی ها را پوره کنید

بعد از اینکه سیب زمینی ها آبپز شدند، آنها را در یک صافی بریزید و رویشان مقداری آب سرد بریزید تا از دما بیفتند. سپس پوست آنها را جدا کنید. سیب زمینی های پوست کنده را در یک کاسه بریزید و با گوشتکوب آنها را کاملا له کنید تا یکدست شوند.

مرحله سوم: آرد، کره، زردچوبه و آب را در تابه مخلوط کنید

در این مرحله از طرز تهیه کتلت شیرازی، یک تابه مناسب را روی حرارت بگذارید و کره را در آن بیندازید تا ذوب گردد. سپس آب را اضافه کنید. بعد از اینکه کره ذوب شد، آرد الک شده و زردچوبه را به آن بیفزایید و مواد را به هم بزنید تا به صورت یکدست، با هم مخلوط شوند.

انواع کره حیوانی و گیاهی، آرد گندم و زردچوبه را به روش های خرید و اینترنتی از فروشگاه های می توانید بخرید.

مرحله چهارم: خمیر کتلت شیرازی را به سیب زمینی ها اضافه کنید

بعد از مخلوط شدن مواد، شعله را کم کنید تا آب آن کشیده گردد و یک خمیر نرم و یکدست داشته باشید. مدام خمیر را با پشت قاشق پهن کنید و به هم بزنید تا همه جای آن بپزد و طعم خامی نداشته باشد. در آخر، شعله را خاموش کنید و خمیر را کنار بگذارید تا سرد گردد. بعد از سرد شدن خمیر، آن را به کاسه سیب زمینی های پوره شده اضافه کنید.

مرحله پنجم: بقیه ادویه ها و مواد کتلت را اضافه کنید

در این مرحله، آرد سوخاری، تخم مرغ، نمک و فلفل سیاه را هم به کاسه سیب زمینی و خمیر اضافه کنید. پیاز را پوست بگیرید ولی قسمت ریشه آن را جدا نکنید. پیاز را رنده کنید (اگر قسمت ریشه را جدا نموده و بعد، پیاز را رنده کنید، لایه های پیاز از هم می پاشد). آب پیاز را با دست بگیرید و تفاله آن را به مواد کتلت شیرازی اضافه کنید.

برای خرید آرد سوخاری، تخم مرغ، فلفل سیاه و نمک می توانید از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی اقدام کنید.

مرحله ششم: مایه کتلت شیرازی را استراحت دهید

در این مرحله همه مواد کتلت را با هم ورز دهید یا با قاشق کاملا به هم بزنید تا یکدست گردد. در صورت دلخواه می توانید کمی سبزی معطر خشک یا تازه هم به مواد کتلت اضافه کنید ولی کاملا اختیاری است. بهتر است مایه کتلت شیرازی را به مدت 30 دقیقه در یخچال قرار دهید تا خودش را کاملا بگیرد. بعد در یک تابه مقداری روغن بریزید. تابه را روی حرارت قرار دهید و آغاز به سرخ کردن کتلت ها کنید.

انواع سبزی خشک معطر و روغن سرخ کردنی را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید بخرید.

مرحله هفتم: کتلت شیرازی را سرخ کنید

در این مرحله از طرز تهیه کتلت شیرازی، به مقدار یک نارنگی کوچک از مایه کتلت بردارید و کف دست پهن کنید. بهتر است کف دست هایتان را با کمی آب خیس کنید که مایه کتلت به آن نچسبد. کتلت را به شکل لوزی نازک یا دوکی شکل، درآورید و یک شیار با چاقو، وسط آن ایجاد کنید. این کار به پختن مواد داخلی کتلت یاری می نماید.

کتلت را در روغن سرخ کنید. یک طرف کتلت که سرخ شد، طرف دیگر را سرخ کنید. همه کتلت ها را به همین شکل سرخ کنید و روی دستمال کاغذی یا دستمال حوله ای بگذارید تا روغن اضافی آن خارج گردد.

مرحله آخر: کتلت شیرازی را سرو کنید

کتلت شیرازی را با سبزی خوردن، نان، سس کتلت شیرازی و سرو کنید.

نان را به روش های خرید حضوری یا اینترنتی از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.

بیشتر بخوانید:

مواد لازم برای تهیه سس کتلت شیرازی حرفه ای

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
رب گوجه فرنگی3 قاشق غذاخوری
لیموترش یا آبلیمو3 عدد یا 3 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل قرمزبه مقدار دلخواه
زعفران (دم نموده)1 قاشق غذاخوری
روغن زیتون یا روغن کنجد2 قاشق غذاخوری
شکرکمی (اختیاری)

مدت زمان آماده سازی و پخت سس مخصوص کتلت شیرازی: 5 دقیقه

مراحل طرز تهیه سس کتلت شیرازی مخصوص

معمولا کتلت شیرازی به روش ساندویچی ها و فست فودی را با یک که پایه آن رب گوجه است سرو می گردد. در ادامه مراحل تهیه سس کتلت شیرازی را دنبال کنید.

مرحله اول: مواد سس کتلت را آماده کنید

برای درست کردن سس کتلت شیرازی، روغن زیتون یا روغن کنجد را در یک شیرجوش یا ظرف مناسب بریزید و روی حرارت قرار دهید. بعد از اینکه کمی داغ شد، رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید تا خامی آن از بین برود و رنگ باز کند. سپس آب لیمو ها را بگیرید و هسته ها را جدا کنید.

مرحله دوم: سس کتلت شیرازی را بپزید

آب لیموترش، نمک، فلفل قرمز و زعفران دم نموده را به مواد بیفزایید و حرارت را کم کنید. وقتی مواد آغاز به جوشیدن کرد، آن را از روی حرارت بردارید. سس کتلت شیرازی را به صورت ولرم یا سرد بهره ببرید.

نکته: اگر می خواهید سس کتلت شیرازی طعم ملس داشته باشد، کمی شکر به مواد سس بیفزایید و مقدار آب لیمو را کمتر در نظر بگیرید.

در صورت تمایل می توانید روغن زیتون، روغن کنجد، فلفل قرمز، آبلیمو، شکر و رب گوجه را به روش های اینترنتی و حضوری از فروشگاه های تهیه کنید.

نکات مهم در طرز تهیه کتلت شیرازی رستورانی

  • برای سرخ کردن کتلت شیرازی، حتما باید روغن داغ باشد و حرارت زیر تابه، میانه رو به بالا باشد. در این صورت کتلت روغن کمتری به خود می گیرد و زودتر سرخ می گردد.
  • از آن جایی که از سیب زمینی آبپز در طرز تهیه کتلت شیرازی استفاده می گردد، احتیاجی به پخته شدن ندارد و فقط باید آن را سریع سرخ کنید.
  • برای اینکه مایه کتلت شیرازی به مقدار کافی چسبندگی داشته باشد، استفاده به مقدار از آرد و تخم مرغ بسیار مهم است.
  • اگر مایه کتلت را قبل از سرخ کردن در یخچال قرار دهید، احتمال پاشیدن مواد کتلت از هم، بسیار کم خواهد شد.
  • حتما بعد از رنده کردن پیاز، آب اضافه آن را بگیرید تا مایه کتلت چسبندگی کافی داشته باشد.
  • معمولا کتلت شیرازی با سس مخصوص کتلت شیرازی سرو می گردد و یک غذای نونی ساده به شمار میرود.
  • برای طرز تهیه کتلت شیرازی با گوشت چرخ نموده، کمی گوشت چرخ نموده گوسفندی را نیز به مایه کتلت اضافه کنید و بعد آن را به روش بالا سرخ کنید. از مرغ چرخ نموده هم می توانید برای به کار بردن در کتلت بهره ببرید.
  • برای طرز تهیه کتلت شیرازی بدون تخم مرغ، می توانید تخم مرغ را حذف کنید ولی اندازه آرد را کمی بیشتر در نظر بگیرید. اگر می خواهید تخم مرغ را حذف کنید، افزودن کمی بیکینگ پودر به کتلت شیرازی در این حالت هم به پفکی شدن آن یاری می نماید.
  • در بعضی دستور های تهیه کتلت شیرازی از خمیر استفاده نمی گردد و بعد از آبپز و پوره نموده سیب زمینی ها، مستقیما به آن آرد یا پودر سوخاری اضافه می گردد. این روش کاملا مشابه تهیه کوکو با سیب زمینی آبپز است

فوت و فن های خوشمزه شدن کتلت شیرازی

چرا کتلت شیرازی وا می رود؟

دلایل متعددی برای وا رفتن کتلت شیرازی وجود دارد. ممکن است یک یا چند مورد زیر را رعایت ننموده باشید:

1- آب پیاز را بعد از رنده کردن، نگرفته اید.

2- اندازه آرد کم بوده است.

3- اندازه تخم مرغ کم بوده است.

4- روغنی که کتلت را در آن سرخ نموده اید، به مقدار کافی داغ نبوده است.

5- کتلت را زودتر از زمان مقرر، زیر و رو نموده اید. (باید یک طرف کتلت کاملا سرخ گردد و بعد آن را برگردانید.)

6- ظرفی که برای سرخ کردن کتلت استفاده نموده اید، مناسب نبوده است.

7- سیب زمینی ها به طور کاملا یکدست، له و پوره نشده اند.

ترکیب سس کتلت شیرازی چیست؟

سس کتلت شیرازی از ترکیب رب گوجه با آبلیمو، روغن زیتون و نمک و فلفل سیاه تهیه می گردد. به جای این سس می توانید گوجه فرنگی های حلقه حلقه شده را در یک تابه با کمی روغن بپزید و به آن نمک و فلفل اضافه کنید. این گوجه فرنگی ها را با کتلت ها سرو کنید.

محصولات مرتبط

پودر سیر 90 گرمی سانتین

36,390 تومان 36,900 تومان 1% تخفیف

ادویه زردچوبه پت 200 گرمی فامیلا

98,900 تومان 99,900 تومان 1% تخفیف

زعفران نیم گرمی نوین زعفران

105,900 تومان 132,000 تومان 20% تخفیف

فلفل سیاه 75 گرمی گلستان

56,300 تومان 56,900 تومان 1% تخفیف

فلفل قرمز 80 گرمی سانتین

41,300 تومان 41,900 تومان 1% تخفیف

رب گوجه فرنگی با درب آسان بازشو 800 گرمی سحر

49,900 تومان 55,000 تومان 9% تخفیف

کنسرو رب گوجه فرنگی درب آسان باز شو 800 گرمی یک و یک

55,000 تومان

شوید خشک شده اعلاء 100 گرمی لاریج سار

44,500 تومان 45,000 تومان 1% تخفیف

آرد نخودچی جعبه 200 گرمی گلها

56,900 تومان 57,400 تومان 1% تخفیف

آرد برنج 200 گرم ترخینه

36,900 تومان 40,800 تومان 10% تخفیف

آرد سوخاری حاوی ادویه 200 گرمی مارتین رشد

39,500 تومان 40,000 تومان 1% تخفیف

آرد سفید 900 گرمی رشد

32,500 تومان 32,900 تومان 1% تخفیف

آرد سفید قنادی بسته سلفونی 900g تک نان جنوب

38,100 تومان 38,500 تومان 1% تخفیف

روغن سرخ کردنی 2700 گرمی گلبانو

31,200 تومان 32,200 تومان 3% تخفیف

روغن زیتون تصفیه 250 میلی لیتر فامیلا

206,900 تومان 225,050 تومان 8% تخفیف

روغن کنجد 1/5 لیتری سمن

636,900 تومان 749,500 تومان 15% تخفیف

قند شکسته بسته سلفونی 1700 گرمی صمیم

123,900 تومان 138,069 تومان 10% تخفیف

شکر 1 کیلویی ورامین

49,000 تومان 49,500 تومان 1% تخفیف

B تخم مرغ 15 عددی علوی گرید

68,700 تومان

تخم مرغ شیرینگ 30 عددی سینداد

114,400 تومان

منبع: افق کوروش
انتشار: 15 تیر 1403 بروزرسانی: 15 تیر 1403 گردآورنده: sari-fun.ir شناسه مطلب: 1722

به "طرز تهیه کتلت شیرازی بازاری بدون گوشت در 7 مرحله ساده" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کتلت شیرازی بازاری بدون گوشت در 7 مرحله ساده"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید