طرز تهیه پنکیک ساده با آب با نکات مهم برای خوشمزه و پفکی شدن

به گزارش ساری فان، پنکیک یکی از خوشمزه ترین و راحت ترین میان وعده هایی است که می توان در کمترین زمان ممکن تهیه کرد و از طعم آن لذت برد. این خوراکی محبوب را می توان به عنوان میان وعده یا یک پنکیک بدون شیر و سریع برای صبحانه آماده کرد. طرز پخت پنکیک می تواند بسیار متنوع باشد و دست شما برای به کارگیری خلاقیت و استفاده از مواد اولیه مختلف بسیار باز است. برای مثال پنکیک را می توان با طعم های متفاوتی، از طعم شیرین پنکیک دارچینی گرفته تا مزه نمکی پنکینک پنیر و بیکن تجربه کرد. در مطالب قبلی طرز تهیه پنکیک وگان را یاد گرفتیم و در این مطلب با هم طرز تهیه پنکیک ساده با آب را آموزش می بینیم.

طرز تهیه پنکیک ساده با آب با نکات مهم برای خوشمزه و پفکی شدن

مواد اولیه پخت پنکیک ساده با آب

  • آرد چند منظوره 1.5 پیمانه
  • شکر 1 قاشق غذاخوری
  • بیکینگ پودر 2 قاشق چای خوری
  • نمک 1.5 قاشق چای خوری
  • آب 3.4 1 پیمانه
  • تخم مرغ 1 عدد
  • کره آب شده 2 قاشق غذاخوری
  • روغن 2 تا 3 قاشق غذاخوری
  • عصاره وانیل 1 قاشق چای خوری

مراحل طرز تهیه پنکیک ساده با آب

1. مخلوط کردن شکر و تخم مرغ

برای درست کردن مایه پنکیک یک کاسه برداشته و تخم مرغ را درون آن می شکنیم. سپس شکر را اضافه نموده و تخم مرغ و شکر را تا جایی که شکر در آن حل گردد با هم زن برقی یا چنگال مخلوط می کنیم. برای گرفتن بوی تخم مرغ می توانید عصاره وانیل را نیز به مواد اضافه کنید.

2. اضافه کردن مواد خشک

در این مرحله نوبت اضافه کردن مواد خشک است. بیکینگ پودر، آرد و نمک را به ترکیب شکر و تخم مرغ اضافه و مخلوط می کنیم.

3. افزودن آب

آب را در چندین مرحله و آرامی به مواد خشک اضافه نموده و هم می زنیم. مواد را تاجایی مخلوط می کنیم که به غلظتی مشابه تصویر زیر برسد. اگر می خواهید که پنکیک شما بافت یکدستی داشته باشد، مراقب حباب های آردی که در خمیر تشکیل می شوند باشید و سعی کنید با همزن آن ها را از بین ببرید.

3. پخت پنکیک در تابه

بعد آماده شدن مایه پنکیک، یک تابه پهن را روی حرارت قرار می دهیم. پس از اینکه تابه کمی داغ شد میزانی کره یا روغن اضافه می کنیم. سپس یک ملاقه از خمیر را برداشته و روی تابه می ریزیم. حدود یک تا دو دقیقه زمان می دهیم تا یک طرف آن بپزد و تغییر رنگ بدهد. بعد از اینکه روی سطح پنکیک حباب زد، با یک کفگیر به آرامی آن را برمی گردانیم تا طرف دیگر نیز بپزد. این مراحل را تا اتمام مایه ادامه بدهید. بعد از پخت هر دو طرف، پنکیک شما آماده سرو است.

نکات مهم در پخت پنکیک ساده با آب

برای داشتن طعم بهتر در پنکیک می توانید از کره بهره ببرید. اما اگر می خواهید یک صبحانه بدون لبنیات داشته باشید، استفاده از روغن یا کره گیاهی را به شما پیشنهاد می کنیم. بعلاوه برای اینکه پنکیک شما به ویژه پنکیکی که با آب تهیه شده، عطر و طعم دلپذیری داشته باشد می توانید از طعم دهنده هایی مانند مواردی که در فهرست زیر آمده بهره ببرید:

  • 1 و 1/2 قاشق چای خوری دارچین (برای داشتن یک پنکیک دارچینی خوش عطر و طعم)
  • 1 و 1/2 قاشق چای خوری عصاره وانیل
  • 1 و 1/2 قاشق چای خوری عصاره بادام
  • 1 قاشق غذاخوری کره آب شده
  • 1 پیمانه بلوبری، کدو حلوایی یا خرمالو (برای سرو پنکیک خرمالو یا پنکیک کدو حلوایی به عنوان یک میان وعده پاییزی)
  • 1/4 فنجان مربا
  • زست 1 عدد پرتقال یا لیمو

اگر به علت حساسیت به لاکتوز یا به هر علت دیگری مایلید شیر را (با مایعی به جز آب) جایگزین کنید، فهرست زیر می تواند انتخاب های پیش روی شما باشد:

  • شیر بادام
  • شیر جو دوسر
  • شیر بادام هندی
  • شیر نارگیل

چناچه رژیم غذایی بدون شکر دارید باز هم می توانید از خوردن پنکیک لذت ببرید. فقط کافی است شکر را از رسپی پنکیک حذف نموده و پس از پخت به آن شیرین کننده های طبیعی مانند شیره انگور، شیره خرما یا عسل اضافه کنید. به علاوه چنانچه حساس به گلوتن هستید و استفاده از آرد گندم یا جو برایتان مقدور نیست، می توانید از انواع آرد بدون گلوتن مانند آرد جو دوسر بهره ببرید. به عنوان تزئین یا تاپینگ هم می توانید از انواع میوه های تازه فصل مانند موز، سیب یا بلوبری و همینطور شیره یا سیروپ گیاهان مختلف مانند شیره افرا بهره ببرید.

دوست دارید پنکیکی تهیه کنید که حسابی پف کند و بافت نرمی داشته باشد؟ حتما نکات زیر را رعایت کنید:

  • از تازه بودن بیکینگ پودر مطمئن شوید. در صورتی که بیکینگ پودر شما کهنه یا انقضای آن گذشته باشد روی پف پنکیک تاثیری نخواهد گذاشت.
  • مواد خشک را به خوبی هم بزنید تا از ایجاد حباب و گلوله های آرد در مایه پنکیک جلوگیری گردد.
  • مخلوط کردن مواد مهم است اما نباید آن ها را بیش از حد هم زد. این کار موجب می گردد بافت پنکیک شما لاستیکی گردد.
  • به مایه پنکیک استراحت بدهید. زمان مناسب برای استراحت حدود 15 تا 30 دقیقه است.
  • در صورتی که برای چرب کردن تابه از کره استفاده می کنید، در فاصله زمانی بین برداشتن پنکیک و ریختن مایه بهتر است کف تابه را با دستمال کاغذی تمیز کنید ومجددا کره اضافه کنید تا پنکیک های شما طعم سوختگی نگیرند.
  • اگر پنکیک ها قبل از پخته شدن به سرعت قهوه ای رنگ می شوند به این معنی است که باید دما را کمتر کنید و سپس مایه را بریزید.
  • اگر مایه پنکیک حین پخت به کف تابه می چسبد ضروری است میزان بیشتری کره یا روغن بریزید.
  • پنکیک را بعد از تماشا حباب های کوچک روی سطح آن و تغییر رنگ لبه ها برگردانید.

سوالات متداول درباره طرز تهیه پنکیک ساده

در این مطلب طرز تهیه پنکیک با آب و نکات مهم پخت آن را یاد گرفتیم. در ادامه به چند سوال مهم درباره شیوه پخت و نگهداری پنکیک می پردازیم.

آیا می توان مایه پنکیک را فریز کرد؟

اگر شما هم مانند خیلی ها فرد پرمشغله ای هستید و صبح ها زمان زیادی برای آماده کردن صبحانه ندارید، می توانید میزان بیشتری از این مایه پنکیک آماده نموده و میزانی از آن را روز بعد بهره ببرید.

برای گرفتن بوی زهم تخم مرغ در پنکیک چه راهکاری وجود دارد؟

برای گرفتن بوی تخم مرغ می توانید از اسانس وانیل یا گلاب بهره ببرید. علاوه بر این ها استفاده از پودر هل، دارچین یا زعفران نیز می توانند جایگزین های مناسبی باشند.

چطور می توان ارزش غذایی پنکیک را بالا برد؟

استفاده از پوره میوه هایی مانند موز می تواند به بالا بردن ارزش غذایی این خوراکی خوشمزه یاری کند. بعلاوه استفاده از مغزهایی مانند گردو و بادام یا خرما نیز می تواند مفید باشد.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 27 مهر 1402 بروزرسانی: 27 مهر 1402 گردآورنده: sari-fun.ir شناسه مطلب: 1704

به "طرز تهیه پنکیک ساده با آب با نکات مهم برای خوشمزه و پفکی شدن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه پنکیک ساده با آب با نکات مهم برای خوشمزه و پفکی شدن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید