طرز تهیه نخودفرنگی پلو؛ یک غذای ساده و خوشمزه

به گزارش ساری فان، پلوهای مخلوط بسیار محبوب هستند و با مواد اولیه مختلف تهیه می شوند. از انواع سبزیجات گرفته تا حبوبات و گوشت ها، هر یک از این مواد می توانند در کنار برنج به یک غذای لذیذ تبدیل شوند. نخود فرنگی پلو یک نوع پلوی مخلوط است که می توان آن را به تنهایی یا همراه گوشت سرو کرد. در این مقاله از خبرنگاران مگ قصد داریم طرز تهیه نخود فرنگی پلو را به چند روش متفاوت آموزش دهیم. اگر تابه حال این غذا را امتحان نکرده اید، ادامه مطلب را از دست ندهید.

طرز تهیه نخودفرنگی پلو؛ یک غذای ساده و خوشمزه

زمان آماده سازی 15 دقیقه

زمان پخت 60 دقیقه

مناسب برای 4 تا 5 نفر

میزان سختی آسان

طرز تهیه نخود فرنگی پلو

برای پخت نخود فرنگی پلو به مواد اولیه ساده ای احتیاج دارید که در بیشتر آشپزخانه ها پیدا می شوند. در ادامه با لیست مواد لازم و طرز تهیه این غذا آشنا می شوید.

مواد لازم

مواد مورد احتیاجمیزان
برنجچهار پیمانه
نخود فرنگییک ونیم پیمانه
شوید خردشده300 گرم
زعفران دم نمودهبه میزان لازم

خواندنی ها

خواص نخود فرنگی

مراحل تهیه نخودفرنگی پلو

1. آماده کردن نخودفرنگی

یک قابلمه پر از آب را روی حرارت قرار دهید و صبر کنید آب به جوش بیاید. سپس نخود فرنگی های شسته شده را به آن اضافه کنید. وقتی نخود فرنگی ها در آب جوش نیم پز شدند، قابلمه را از روی شعله بردارید و آن ها را آبکش کنید.

2. آماده کردن برنج

یک قابلمه مناسب را تا نیمه از آب پر نموده و روی شعله زیاد قرار دهید. بعد از جوش آمدن آب، برنج را که از قبل خیس نموده اید به همراه یک قاشق چای خوری نمک به قابلمه اضافه کنید. اجازه دهید برنج حدود 10 دقیقه در آب جوش بماند تا کمی نرم گردد.

3. اضافه کردن نخود فرنگی و شوید

تقریبا پنج دقیقه قبل از آبکش کردن برنج، نخود فرنگی های نیم پز و شوید خردشده را به قابلمه اضافه نموده و مواد را به آرامی مخلوط کنید. زمانی که اطراف دانه های برنج نرم شد، قابلمه را از روی حرارت بردارید.

خواندنی ها

طرز تهیه راویولی نخود فرنگی

4. آبکش کردن برنج

در این مرحله از طرز تهیه نخود فرنگی پلو با شوید باید برنج را آبکش نموده و داخل قابلمه میزانی روغن بریزید. ته دیگ موردنظرتان را کف قابلمه قرار دهید و برنج را به آن اضافه کنید. سپس زعفران دم نموده روی برنج بریزید تا رنگ و عطر بی نظیری به آن بدهد.

5. دم کردن برنج

درب قابلمه را با دم کنی بپوشانید. شعله پخش کن را روی حرارت ملایم بگذارید و قابلمه را روی آن قرار دهید. تقریبا 45 دقیقه طول می کشد تا پلو کاملا دم بکشد.

طرز تهیه نخود فرنگی پلو با مرغ

یک عدد پیاز را به چهار قسمت تقسیم کنید. سینه مرغ، پیاز، یک عدد چوب دارچین و کمی نمک و زردچوبه را همراه با آب داخل قابلمه بریزید. قابلمه را روی حرارت میانه قرار دهید و اجازه دهید مرغ به خوبی بپزد. سپس استخوان ها را جدا نموده و گوشت مرغ را ریش ریش کنید.

وقتی نخود فرنگی پلو آماده شد، برنج را داخل دیس بریزید و مرغ ریش ریش شده را به صورت منظم اطراف آن قرار دهید. در صورت تمایل می توانید مرغ را همراه با برنج در قابلمه دم کنید تا طعم ها بهتر با هم ترکیب شوند.

طرز تهیه نخود فرنگی پلو با گوشت

نخود فرنگی پلو را می توان با گوشت خورشتی، گوشت قلقلی یا گوشت چرخ نموده درست کرد. برای تهیه این غذا با گوشت قلقلی ابتدا گوشت، پیاز رنده شده، فلفل سیاه، نمک و زردچوبه را با هم مخلوط نموده و به خوبی با دست ورز دهید. سپس میزانی روغن در قابلمه بریزید و آن را روی حرارت میانه رو به بالا قرار دهید. سپس کوفته قلقلی ها را داخل روغن سرخ کنید. تا زمانی که گوشت به خوبی خودش را نگرفته است، از هم زدن آن بپرهیزید؛ فقط هر چند وقت یکبار کوفته ها را جابه جا کنید تا نسوزند.

اگر می خواهید نخود فرنگی پلو را با گوشت خورشتی سرو کنید، گوشت را همراه با پیاز خردشده، زردچوبه، فلفل سیاه و روغن مایع روی حرارت تفت دهید. پس از اینکه رنگ گوشت تغییر کرد به آن کمی رب گوجه فرنگی اضافه کنید و بعد از یک دقیقه تفت دادن، روی آن آب جوش بریزید. سپس صبر کنید گوشت کاملا بپزد.

در خاتمه کار، نخود فرنگی پلو را وسط دیس بریزید و اطراف آن را با کوفته قلقلی یا گوشت خورشتی تزیین کنید.

دیدنی ها

طرز نگهداری از نخود فرنگی در یخچال

نکات طرز تهیه نخود فرنگی پلو

برای اینکه پلوی خوشمزه تری داشته باشید نکات زیر را رعایت کنید:

  • بهتر است از نخود فرنگی تازه برای تهیه این غذا بهره ببرید. اگر از نخود فرنگی فریز شده استفاده کردید، ابتدا آن را از حالت انجماد خارج کنید.
  • برای جلوگیری از تغییر رنگ نخود فرنگی توصیه می گردد آب را به جوش بیاورید و سپس نخود فرنگی ها را داخل آب در حال جوش بریزید.
  • در راهنمای طرز تهیه نخود فرنگی پلو به این نکته اشاره شده است که باید از زعفران دم نموده غلیظ برای پخت این غذا بهره ببرید. بهتر است زعفران را کاملا پودر نموده و به آن آب جوش و یخ اضافه کنید. در این روش به ازای هر یک قاشق چای خوری زعفران به 2 قاشق غذاخوری آب جوش و 2 تکه یخ احتیاج دارید.
  • برای تهیه کوفته قلقلی می توانید از گوشت گوسفند یا گوساله بهره ببرید. در صورتی که گوشت گوسفند را انتخاب کردید، کوفته ها را کمی بزرگ تر بگیرید تا بعد از پخت سایز آن ها بیش ازحد کوچک نگردد.
  • اگر می خواهید پلوی شما خوشمزه تر باشد، از ته دیگ سیب زمینی بهره ببرید.
  • در صورت تمایل می توانید هویج خرد شده و آب پز به غذا اضافه کنید.
  • برخی از افراد نخود فرنگی پلو را بدون شوید می پزند. اما اگر قصد دارید از شوید بهره ببرید، شوید تازه و خشک هر 2 مناسب هستند.
  • به جای آب معمولی می توانید از آب مرغ برای پخت برنج بهره ببرید که طعم غذا را به مراتب بهتر می نماید.
  • نخود فرنگی پلو را می توانید با تن ماهی هم سرو کنید. تن ماهی را 20 دقیقه بجوشانید و پس از دم کشیدن برنج در کنار آن قرار دهید.

خواندنی ها

طرز تهیه ی کنسرو نخود فرنگی خانگی

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 29 اردیبهشت 1404 بروزرسانی: 29 اردیبهشت 1404 گردآورنده: sari-fun.ir شناسه مطلب: 1839

به "طرز تهیه نخودفرنگی پلو؛ یک غذای ساده و خوشمزه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه نخودفرنگی پلو؛ یک غذای ساده و خوشمزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید