طرز تهیه خورشت کاری به 2 روش (با گوشت و با مرغ)

به گزارش ساری فان، طرز تهیه خورشت کاری به عنوان یک غذای هندی برای ما در ایران هم مجذوب کننده است. به طور کلی، پلو و خورشت ها از غذاهای پرطرفدار شرقی هستند و در این میان خورشت کاری به علت تفاوت هایی که با خورشت های معمول ایرانی دارد، می تواند به یک غذای خوش طعم و محبوب در میان خانواده شما هم تبدیل گردد.

طرز تهیه خورشت کاری به 2 روش (با گوشت و با مرغ)

طرز پخت خورشت کاری به چند روش متفاوت و خوشمزه متداول است. می توانید آن را هم با گوشت گوسفند و هم با گوشت مرغ تهیه کنید. در نهایت برای سرو هم می توانید آن را با برنج ساده یا نان تازه میل کنید. در این مطلب از خبرنگاران طرز تهیه خورشت کاری را هم با گوشت و هم با مرغ شرح می دهیم.

طرز تهیه خورشت کاری با مرغ

باوجوداینکه دستور اصلی طرز تهیه خورشت کاری با گوشت است، علاقه مندان به گوشت سفید ترجیح می دهند آن را با مرغ بپزند. به علاوه گوشت مرغ سریع تر پخته می گردد و اگر زمان کمی برای تهیه غذا داشته باشید، گزینه مناسب تری است.

مواد لازم

مواد لازممقدار
سینه مرغ بدون پوست1 عدد
پیاز1 عدد
سیر1 حبه
ماستنصف فنجان
خامه2 قاشق غذاخوری
ادویه کاری2 قاشق غذاخوری
گوجه فرنگی2 عدد
رب گوجه فرنگی1 قاشق غذاخوری
فلفل سبز یا فلفل دلمه ای3 تا 5 عدد
گشنیز تازه خرد شدهنصف فنجان
نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز و پودر سیربه مقدار لازم
آب لیموبه مقدار لازم
زعفران دم نمودهبه مقدار لازم
روغنبه مقدار لازم

روش تهیه

  • تکه های مرغ با را پیاز، فلفل دلمه یا سبز و سیر رنده شده، آب لیمو، ادویه ها و زعفران مخلوط کنید و چند ساعت در یخچال نگه دارید تا مزه دار گردد.
  • مرغ ها را در یک تابه با روغن سرخ کنید و ادویه کاری، سایر ادویه ها و فلفل سبز یا دلمه نگینی خرد شده را به آن اضافه کنید.
  • رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا رنگ عوض کند. سپس پوره گوجه فرنگی را به مواد اضافه نموده و صبر کنید تا کمی پخته گردد.
  • مقدار کمی آب جوش یا آب مرغ بریزید و درب تابه را ببندید تا خورشت روی حرارت کم پخته گردد.
  • ماست و خامه را با هم مخلوط و در دقایق پایانی پخت به تابه اضافه کنید.
  • می توانید در چند دقیقه نهایی، مقداری زعفران دم نموده برای عطر بیش تر و گشنیز خرد شده را برای تزیین به خورشت اضافه کنید.

خواندنی ها

طرز تهیه 6 مدل قیمه مجلسی خوشمزه و لذیذ

خورشت کاری با گوشت

طرز تهیه خورشت کاری هندی با گوشت و آن هم با گوشت بز معمول تر است. ولی در ایران، ما مطابق با سلیقه و دائقه خود تغییراتی در روش پخت این غذا داده ایم. بنابراین اگر در پی طرز تهیه خورشت کاری ایرانی هستید، از گوشت گوسفند یا گوساله بهره ببرید.

مواد لازم

مواد لازممقدار
گوشت گوسفند یا گوسالهنیم کیلو
پیاز بزرگ2 عدد
گوجه فرنگی2 عدد
ادویه کاری2 قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی3 قاشق غذاخوری
فلفل سبز یا فلفل دلمه ای3 تا 5 عدد
گشنیز تازه خرد شدهنصف فنجان
سیر2 حبه
نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، زنجبیل و زردچوبهبه مقدار لازم
روغنبه مقدار لازم

طرز تهیه خورشت کاری با گوشت

بعضی افراد در طرز تهیه خورشت کاری گوشت چرخ نموده را ترجیح می دهند و آن را به صورت کوفته قلقلی های کوچک درست می نمایند. ولی ما در این روش از گوشت تکه ای در مقدار کوچک استفاده می کنیم. طرز تهیه خورشت به آلو هم به صورتی است که هم با گوشت چرخ نموده و هم با گوشت تکه ای می توان آن را درست کرد.

  • پیازها را در مقدار نگینی ریز خرد کنید. سپس با روغن در یک قابلمه تفت دهید تا سبک و طلایی شوند.
  • سیر له شده یا رنده شده را با نمک و ادویه ها اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید.
  • رب گوجه فرنگی را هم اضافه کنید و دوباره چند دقیقه تفت دهید تا رنگ عوض کند.
  • گوشت های خرد شده را به آن اضافه کنید و تفت دهید.
  • فلفل سبز یا فلفل دلمه نگینی خرد شده را هم اضافه کنید و تفت دهید.
  • گوجه فرنگی های پوره شده را اضافه نموده و تفت دهید تا کمی بپزد.
  • مقداری آب جوش بریزید تا فقط روی گوشت ها را بگیرد. حرارت را کم کنید تا گوشت ها بپزند و خورشت کم کم جا بیفتد و غلیظ گردد.
  • در نهایت برای تزیین خورشت، گشنیز خرد شده را روی آن بریزید و سرو کنید.

خواندنی ها

طرز تهیه قرمه سبزی + قلق های مهم برای جاافتادن آن

نکات طرز تهیه خورشت کاری

طرز تهیه خورشت کاری را به دو روش استفاده از گوشت و مرغ شرح دادیم. ولی ضروری است بدانید که رعایت نکات زیر به شما یاری می نماید تا یک خورشت خوش طعم تر داشته باشید:

  • گوشت را در قطعات یکسان با مقدار میانه خرد کنید تا به صورت یکنواخت پخته گردد.
  • ادویه کاری از ترکیب چند نوع ادویه مختلف شامل زردچوبه، فلفل قرمز، گشنیز، زنجبیل و زیره تشکیل می گردد. بنابراین می توانید خودتان آن را درست یا به صورت آماده تهیه کنید.
  • علاوه بر ادویه کاری، می توانید برای خوش طعم تر شدن خورشت از فلفل سیاه، دانه هل، پودر میخک، چوب دارچین و پودر سیر بهره ببرید.
  • ادویه ها را برای چند دقیقه تفت دهید تا عطر آن ها بیشتر آزاد گردد. ولی دقت کنید که ادویه ها بیش از حد لازم تفت نخورند. چون در صورت سوختن، طعم تلخی به غذا می دهند.
  • خورشت کاری باید کم آب و غلیظ باشد. بنابراین صبر کنید تا خورشت با حرارت ملایم بپزد و به غلظت مناسب برسد.
  • اگر حس کردید خورشتتان رقیق شده، می توانید در اواخر پخت مقداری آرد یا نشاسته ذرت را با آب سرد مخلوط و به خورشت اضافه کنید.
  • در تهیه خورشت کاری با گوشت هم می توانید چند قاشق غذاخوری ماست در انتهای پخت اضافه کنید تا هم غلظت خورشت بیشتر گردد و هم طعم بهتری بگیرد.
  • اگر به طعم های ترش تر علاقه دارید، می توانید در انتهای پخت کمی آب لیمو، لیموعمانی یا آبغوره اضافه کنید.
  • در صورت تمایل می توانید سبزیجاتی مانند سیب زمینی، هویج، نخودفرنگی، بامیه و غیره را هم در خورشت بهره ببرید. زمان اضافه کردن هرکدام به خورشت می تواند بسته به زمان لازم برای پختشان متفاوت باشد.

سخن آخر؛ خورشت کاری یک غذای اصیل، خوش طعم و معطر است. اگر به درست کردن خورشت های متفاوت و بین المللی علاقه دارید، بهتر است طرز تهیه خورشت کاری را یاد بگیرید. عطر این غذا فوق العاده است و بسته به سلیقه خود می توانید آن را با گوشت تکه ای، گوشت چرخ نموده و مرغ درست کنید.

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 15 بهمن 1403 بروزرسانی: 15 بهمن 1403 گردآورنده: sari-fun.ir شناسه مطلب: 1808

به "طرز تهیه خورشت کاری به 2 روش (با گوشت و با مرغ)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خورشت کاری به 2 روش (با گوشت و با مرغ)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید