طرز تهیه آسان دسر عربی شعریه یا باقلوا عربی مجلسی
به گزارش ساری فان، دسر عربی شعریه یک دسر مجلسی ساده است که پاکستانی ها هم در درست کردن آن تبحر خاصی دارند و یکی از مشهورترین دسرهای خوشمزه خاورمیانه ای است. این دسر مجلسی خوشمزه که با رشته های شعریه درست می شود معمولا به صورت باقلوا و حلوا و حتی کیک طبخ می شود و در کنار چای و قهوه یک دسر لذیذ و خوشمزه است. این روزها که به خاطر شیوع بیماری کرونا ویروس کووید 19 همگی باید در خانه بمانیم تا زنجیره انتقال و ابتلا را بشکنیم بهترین فرصت است تا طرز تهیه دسرها و شیرینی ها و غذاهای مختلف را امتحان کنیم. در کشورهای عربی، ترکیه و البته پاکستان و تازگی ها در کشور خودمان ایران، این دسر خوشمزه سریع و آسان و کم هزینه برای ماه رمضان بسیار پرطرفدار است. طرز تهیه دسر شعریه عربی یا همان باقلوا شعریه را در مجله خبرنگاران بخوانید.
از وبسایت دولت جمهوری اسلامی ایران دیدن نمایید.
طرز تهیه دسر شعریه عربی یا باقلوای عربی
مواد لازم
شیر عسلی: 1 و نیم قوطی
رشته شعریه: 2 بسته
شیر: کمی بیشتر از نصف لیوان فرانسوی دسته دار (حدود 150 میلی لیتر، هر لیوان فرانسوی 220 میلی لیتر است)
گلاب: 4 قاشق غذاخوری
گردو خرد شده: ½ لیوان فرانسوی دسته دار
زعفران دم کرده غلیظ: به مقدار لازم
پودر هل: 1 قاشق چایخوری
کره: 100 گرم
طرز تهیه
مرحله اول
همانطور که گفتیم به دسر شعریه باقلوا عربی یا حلوا عربی هم می گویند و گاهی آن را به صورت کیک هم درست می کنند. در هر صورت طرز تهیه دسر عربی شعریه همان باقلوای عربی است یعنی وقتی شما حلوای شعریه را به صورت قالبی برش می زنید باقلوای شعریه خواهید داشت، به همین سادگی و خوشمزگی. دسر شعریه را معمولا با شیر عسلی درست می کنند، اما پخت دسر شعریه با کرم، کارامل و خامه هم مرسوم است.
برای درست کردن دسر شعریه عربی ابتدا رشته های شعریه را داخل همان بسته خرد کنید به طوری که اندازه ها رشته ها حدود یک سانتی متر شود. در یک قابلمه نچسب کره را بیندازید و روی شعله ملایم گاز آب کنید. سپس رشته ها را اضافه کنید و حدود 30 دقیقه روی شعله ملایم گاز تفت دهید. کافی است که رشته ها حدود 2 درجه تیره تر شوند و طعم خامی آن ها از بین برود. در این 30 دقیقه مدام رشته ها را هم بزنید.
مرحله دوم
بعد از 30 دقیقه پودر هل و گلاب را اضافه کنید. زعفران دم کرده را به شیر اضافه کرده و روی رشته های شعریه بریزید. درب قابلمه را بگذارید تا رشته ها خوب نرم شوند. 15 تا 30 دقیقه کافی است. هر چند دقیقه یک بار شعریه را هم بزنید و دوباره درب قابلمه را بگذارید. بعد از این که رشته های شعریه پخت شیر عسلی را اضافه کنید و خوب هم بزنید. 2 تا 5 دقیقه روی حرارت ملایم گاز بماند کافی است. سپس شعله را خاموش کنید و اجازه دهید مواد کمی از حرارت بیفتند.
مرحله سوم
مایه حلوای شعریه آماده است. حلوا را روی فویل آلومینیومی بریزید و با ته قاشق پهن کنید. وسط حلوا گردو بریزید و به کمک فویل دو طرف حلوا را روی هم بیاورید و رول کنید. این رول باید یک شب به همین صورت در یخچال بماند تا خوب خودش را بگیرد و خنک شود. سپس با یک چاقوی اره ای آن را به صورت قالبی برش بزنید و به صورت باقلوا دربیاورید. می توانید به جای رول کردن در قالب بریزید. برای این کار باید قالب را کمی چرب کنید سپس مایه شعریه را در قالب ها بریزید، سپس داخل آن گردوی پودر شده بریزید و در یخچال بگذارید تا باقلوا شعریه خودش را بگیرد.
مرحله چهارم
برای لذیذتر شدن دسر عربی شعریه می توانید یک شهد با شکر، آب و گلاب و در صورت تمایل کمی زعفران، برای روی باقلوا تهیه کنید. برای کنار باقلوا شعریه می توانید بستنی وانیلی سرو کنید یا روی آن مقداری خامه یا کارامل بریزید و میل کنید. یک روش دیگر هم این است که همان حلوا را در ظرف مورد نظر پهن کنید، روی آن پودر پسته و بادام و گردو بریزید و در یخچال بگذارید تا سرد شود. سپس آن را با یک چاقوی تیز به شکل و اندازه دلخواه برش بزنید. شعریه تا حدی شبیه دسر کادایف ترکی هم هست. از دیگر دسرهای مشهور و محبوب ماه رمضان می توان به لیگمات، رنگینک قالبی، حلوای هویج، زولبیا بامیه، ، حلوا شیری زعفرانی و … اشاره کرد.
منبع: افق کوروش