6 روش نگهداری چغاله بادام برای طولانی مدت بدون نرم شدن
به گزارش ساری فان، اگر نحوه نگهداری از چغاله بادام را بلد باشید می توانید در اغلب ماه های سال چاقاله بادام برای خوردن داشته باشید یا درست کنید. چغاله بادام یا میوه نارس بادام، یکی از نوبرانه های خوشمزه، ترش و ترد بهاری است که در انواع غذا، ترشی، مربا و حتی به عنوان تنقلات به تنهایی یا به شکل لواشک مصرف می گردد. چغاله بادام عمر کوتاهی دارد و زود سفت، پژمرده یا خراب می گردد. اما اگر با روش های نگهداری از چغاله بادام برای طولانی مدت آشنا باشید، می توانید برای زمان بیشتری این میوه خوش طعم را نگه دارید. در این مقاله از در چند روش نگهداری چغاله بادام برای مدت طولانی و نکات مهم برای بالا بردن عمر چغاله بادام را به شما آموزش خواهیم داد.

روش های نگهداری چغاله بادام برای طولانی مدت
چغاله بادام جزو میوه های بسیار پرطرفدار بین بچه ها و بزرگسالان بوده و طبیعی است که بخواهید به خاطر برای مدت بیشتری از طعم دلپذیر آن لذت ببرید. روش های مختلفی برای نگهداری چغاله بادام وجود دارد که می توانید از آنها یاری بگیرید و چغاله را برای مدت بیشتری نگه دارید و در فصل های دیگر سال هم از آن بهره ببرید.
1- نگهداری چغاله بادام در یخچال
چغاله بادام در یخچال مدت زمان چندان زیادی تازه نمی ماند ولی اگر می خواهید در طول یک هفته یا 10 روز چغاله بادام را مصرف کنید، استفاده از یخچال برای نگهداری، برترین گزینه است.
برای نگهداری از چقاله بادام در یخچال، کرک، برگ و چوب چغاله بادام را جدا نکنید. آنها را نشویید و با پرز و کرک هایی که روی آن است، در پلاستیک فریزری قرار دهید یا در ظرف دربسته بگذارید و در یخچال نگهداری کنید. در صورت عدم رعایت این موارد، چغاله بادام زودتر خراب می گردد و طعم آن هم تغییر می نماید.
اگر می خواهید چغاله بادام در یخچال بیشتر ماندگاری داشته باشد، داخل ظرف یا پاکتی که می خواهید چغاله بادام را بریزید، دستمال حوله ای یا کاغذ بگذارید و چغاله ها را در آن بریزید. سپس پاکت یا درب ظرف را ببندید. در این صورت، رطوبت طبیعی چغاله بادام ها، حفظ می گردد و بیشتر تازه می مانند.
2- فریز کردن چغاله بادام
نگهداری چغاله بادام در فریزر می تواند عمر آن را برای 6 ماه تا 1 سال، بیشتر کند. برای فریز کردن چغاله بادام، چوب ها و برگ های چغاله بادام را جدا کنید. آنها را در یک تشت یا قابلمه بریزید و آب اضافه کنید. کمی نمک هم بیفزایید و حدود 10 دقیقه صبر کنید تا هم گل و لای چغاله بادام تمیز گردد و هم کرک چغاله ها به راحتی جدا گردد. در ادامه چغاله بادام ها را آبکش کنید و به خوبی آنها را بشویید.
سپس روی یک دستمال نخی تمیز و خشک، چغاله بادام ها را پخش کنید تا آب اضافی آنها گرفته گردد. بعد از خشک شدن چغاله ها، آنها را در یک پاکت زیپ کیپ یا پلاستیک فریزری بریزید و درب آن را محکم ببندید. چغاله بادام را در فریزر قرار دهید و برای استفاده در ، و … کنار بگذارید.
3- بلانچ کردن چغاله بادام
بلانچ کردن یک راه ایمن و سالم، برای نگهداری انواع میوه و سبزیجات تازه است که می خواهید بدون تغییر رنگ و طعم، آنها را استفاده نموده یا فریز کنید. برای بلانچ کردن چغاله بادام، چوب ها و برگ های چغاله بادام را جدا کنید و آنها را در مقداری آب نمک بخیسانید.
سپس پرزهای چغاله بادام را با دست بمالید تا از روی چغاله ها پاک شوند. چغاله بادام ها را آبکش کنید و در یک قابلمه آب بریزید. قابلمه را روی حرارت بگذارید. در یک قابلمه یا ظرف دیگر مقداری آب و تکه های یخ بریزید و کنار بگذارید. آب قابلمه ای که چغاله بادام ها را در آن ریخته اید، باید به مدت 3 تا 4 دقیقه بجوشد.
در ادامه، چغاله ها را آبکش کنید. همان لحظه که چغاله ها داغ هستند، آبکش را در ظرف آب سرد و یخ بگذارید و 4 تا 5 دقیقه صبر کنید. سپس سبد چغاله بادام را بیرون بیاورید. یک دستمال تمیز نخی روی سطح پهن کنید و چغاله بادام ها را روی آن بریزید. اجازه دهید آب اضافی چغاله ها گرفته و خشک شوند.
چغاله بادام ها را در پاکت فریزری بریزید و درب آن را ببندید. پاکت را در فریزر بگذارید و در انواع غذا با چغاله بادام از آنها بهره ببرید.
4- درست کردن مربا با چغاله بادام
مربای چغاله بادام یکی از انواع مربای خوشمزه خانگی است. با مربا کردن چغاله بادام می توانید از طعم این میوه خوشمزه در دیگر فصل های سال و برای صبحانه یا روی انواع کیک مربایی، لذت ببرید.
برای تهیه مربای چاقاله بادام، چغاله ها را پاک کنید و بشویید. چغاله ها را در یک قابلمه با مقداری آب بجوشانید تا نرم شوند. بعد چغاله ها را آبکش کنید. سپس آب و شکر را در یک قابلمه بجوشانید تا شکر حل گردد. چغاله ها و دانه های هل را در قابلمه بریزید و نیم ساعت روی حرارت ملایم بجوشانید.
در ادامه، گلاب و آبلیمو را اضافه کنید. وقتی شربت مربای چغاله بادام قوام گرفت، شعله زیر آن را خاموش کنید. بعد از سرد شدن مربا چقاله بادام، مربا را در بطری شیشه ای تمیز بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
برای آموزش جزییات ، می توانید روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
5- درست کردن ترشی با چغاله بادام
برای بهره بردن از خواص چغاله بادام و لذت بردن از طعم آن در دیگر فصل ها و در کنار غذاهای مختلف، درست کردن ترشی چاقاله یک ایده عالی است. تهیه ترشی یکی از راه های نگهداری چغاله بادام برای مدت طولانی هم هست. ترشی چغاله بادام را با آب نمک یا با سرکه می توانید درست کنید.
برای تهیه ترشی چغاله بادام، آب، سرکه و نمک را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید. اجازه دهید مواد داخل قابلمه جوش بیایند. زردچوبه را در همین مرحله و وقتی در حال جوشیدن است، اضافه کنید تا در آخر ته نشین نگردد.
اگر چغاله ها درشت و سفت هستند و نمی خواهید آن ها را خرد کنید، بعد از شستن آنها، بهتر است چاقاله ها را کمی بجوشانید. در حدی که یک جوش بخورد. سپس شعله را خاموش کنید و اجازه دهید ترشی از دما بیفتد.
در بطری تمیز و استریل شده، سبزی خشک معطر و سیر پوست کنده بریزید. ترشی چغاله بادام را در بطری بریزید و درب آن را محکم ببندید. بعد از گذشت حدود 2 هفته، ترشی شما آماده است.
برای آموزش جزییات ، می توانید روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
6- تهیه لواشک چغاله بادام
لواشک چغاله بادام، یکی از خوشمزه ترین انواع لواشک است که معمولا در فصل بهار همزمان با رویش چاقاله بادام می توانید آن را درست کنید. البته این لواشک را با چغاله های فریز شده هم می توانید تهیه کنید.
برای تهیه لواشک چغاله بادام، ابتدا باید چاقاله ها را به خوبی بشویید و همراه با مقداری آب و نمک در قابلمه مناسبی بریزید تا به مدت نیم ساعت بپزند. سپس، چغاله های پخته شده را در دستگاه غذاساز بریزید و به خوبی پوره کنید. در ادامه، پوره چاقاله را در سینی مناسبی بریزید و این سینی را برای چند روز در معرض تابش آفتاب قرار دهید تا خشک شده و تبدیل به لواشک گردد.
شما می توانید این تنقلات خوشمزه را در فر، زیر نور آفتاب، با پنکه، روی بخاری و شوفاژ، در هواپز یا با یاری دستگاه میوه خشک کن آماده کنید.
برای آموزش جزییات ، روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
نکات مهم برای نگهداری طولانی مدت چغاله بادام
- اگر می خواهید چغاله بادام را برای مدت طولانی نگهداری کنید، حتما از سالم و بدون زدگی و کپک بودن آنها مطمئن شوید.
- اگر در طول نگهداری چغاله بادام متوجه شدید که چغاله بادام ها دچار خرابی و کپک شده اند، چغاله بادام های خراب شده را به سرعت جدا کنید تا چغاله های دیگر را خراب نکنند.
- چغاله بادام زود سفت می گردد، بنابراین اگر می خواهید آنها را برای مدت طولانی نگه دارید، باید چغاله هایی انتخاب کنید که ریز و ترد باشند.
- به هیچ وجه چغاله هایی را که در یخچال یا فریزر نگهداری می کنید، نباید مرطوب باشند. رطوبت هم عمر چغاله ها را کم می نماید و هم تردی آنها را از بین می برد.
سوالات متداول درباره نگهداری طولانی مدت چاقاله بادام
زمان نگهداری چغاله بادام در یخچال چقدر است؟
در صورت نگهداری صحیح، چاقاله بادام به مدت یک هفته تا نهایت 10 روز در یخچال، تازه می ماند ولی به هیچ وجه نباید آن را بشویید یا روی آن باز باشد.
چه کار کنیم چغاله بادام نرم نگردد؟
اگر چغاله بادام را در فریزر نگهداری کنید، بعد از یخ زدایی، به خاطر اینکه آب به آن نفود می نماید، حالت ترد خود را از دست می دهد. اگر چغاله بادام را بلانچ نموده و فریز کنید، کمتر نرم می گردد.
منبع: افق کوروش