خبرنگاران هشدار فائو درباره تاثیر کرونا بر زنجیره تامین غذایی

به گزارش ساری فان، تهران - خبرنگاران - سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) با اشاره به تأثیر ویروس کرونا بر زنجیره تامین غذا، هشدار داد: خانوارهای آسیب پذیر، بیشترین تاثیرپذیری را در این زمینه دارند.

خبرنگاران هشدار فائو درباره تاثیر کرونا بر زنجیره تامین غذایی

به گزارش دوشنبه سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو)، براساس گزارش این سازمان بسیاری از کشورهای دنیا، کارگران غیر رسمی، جمعیت های آسیب پذیر شهرنشین و دیگر اقشاری که وابستگی زیادی به فعالیت بازارها دارند احتمالا در معرض آسیب های تأثیرات منفی ویروس کرونا و بیماری کووید -19 قرار خواند گرفت.

تاثیرات کامل بیماری کووید - 19 و ویروس کرونای جدید که عامل این بیماری است بر امنیت غذایی و سیستم های غذایی و کشاورزی همچنان در حال آشکار شدن است، تصریح می نماید که این شیوع، تأثیرات منفی قابل توجهی بر تمامی افراد دخیل در سرتاسر زنجیره تأمین غذا دارد.

گزارش فائو نشان می دهد در شرایطی که مواد غذایی کافی برای تغذیه تمامی افراد وجود دارد و دلیلی جهت احتکار مواد غذایی وجود ندارد، شیوع بیماری کووید -19 به صورت بالقوه می تواند زنجیره های حیاتی تأمین مواد غذایی را هم ما بین کشورها و هم درون کشورها بین مناطق روستایی و شهری به شکل شدیدی مختل کند.

طبق این گزارش، اعمال محدودیت بر واردات و صادرات می تواند چالش هایی را برای حمل ونقل مواد غذایی و دسترسی به واحدهای فرآوری مواد غذایی و همچنین بازارهای مواد غذایی ایجاد کند. در این شرایط، هم فراوریکنندگان و هم مصرف کنندگان تأثیرات این اختلال را تجربه خواهند کرد و در نهایت این مسئله می تواند به کاهش درآمد کشاورزان، ناپایداری قیمت های مواد غذایی و کمبود موقتی مواد غذایی بیانجامد.

براساس گزارش فائو، این شرایط احتمالاً تأثیرات منفی قابل توجهی خصوصاً بر گروه های آسیب پذیر خواهد داشت، گروه هایی همچون کارگران غیر رسمی، جمعیت های آسیب پذیر شهری و دیگر گروه هایی که برای تأمین نیازهای غذایی خود تا حد زیادی به بازار متکی هستند و کاهش یا از دست دادن درآمد به همراه قیمت های ناپایدار می تواند تأثیراتی جدی بر (شرایط حاد) امنیت غذایی و سطح سوءتغذیه این جمعیت ها داشته باشد.

مجموع تأثیرات فوق می تواند به صورت بالقوه خانوارهای آسیب پذیر را به سوی اتخاذ ساز و کارهایی سوق دهد که تأثیراتی ماندگار بر حیات و معیشت آن ها خواهد داشت، سازوکارهایی همچون کاهش شمار وعده های غذایی، افزایش نرخ ترک تحصیل، کاهش امکانات در دسترس برای پوشش هزینه های مرتبط با سلامت و پزشکی، خشونت های جنسیتی، فروش ابزارآلات فراوریی (کار و پیشه) و غیره.

در این شرایط، فائو برنامه های جاری خود در کشورهای مختلف را که متمرکز بر تقویت تاب آوری و ارائه یاری های بشردوستانه هستند را بازبینی و تأثیرات بالقوه این ویروس را تحلیل نموده است تا از تداوم حمایت ها از آسیب پذیرترین گروه ها و اتخاذ اقدامات پیشگیرانه برای رسیدگی به تأثیرات ثانویه این ویروس اطمینان حاصل کند.

بر این اساس، فائو کوشش دارد تا در مناطقی که از پیش شاهد نیازهای زیادی بوده اند، فرآیند تأمین یاری های ضروری را همچنان برقرار نگه داشته و در عین حال بتواند نیازهای جدید ناشی از تأثیرات ویروس کرونا را تأمین کند.

در چارچوب این طرح، کوشش های فائو بر چهار حوزه متمرکز خواهد بود: ایجاد مرکزی برای (جمع آوری) داده های دنیای جهت حمایت از تحلیل داده ها و یاری به انجام ارزیابی ها و برنامه ریزی های آگاهانه تر در محیط هایی که نیازمند یاری های بشردوستانه هستند. پایدار کردن درآمد جمعیت هایی که به شکل وخیمی از عدم امنیت غذایی رنج می برند، همراه با تضمین دسترسی پایدار آن ها به مواد غذایی، حمایت از معیشت های فعال و ارائه یاری در راستای فراوری مواد غذایی به آن ها. تضمین تداوم زنجیره حیاتی تأمین مواد غذایی برای جمعیت های آسیب پذیر. تضمین این نکته که افراد دخیل در مراحل مختلف زنجیره تأمین غذا در معرض خطر انتقال و ابتلاء به ویروس کرونا نباشند؛ به وسیله فعالیت های آگاهی بخشی در مورد سلامت غذا و مقررات بهداشتی از جمله حقوق، نقش ها و مسئولیت های کارگران.

منبع: ایرنا
انتشار: 16 خرداد 1399 بروزرسانی: 16 خرداد 1399 گردآورنده: sari-fun.ir شناسه مطلب: 339

به "خبرنگاران هشدار فائو درباره تاثیر کرونا بر زنجیره تامین غذایی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خبرنگاران هشدار فائو درباره تاثیر کرونا بر زنجیره تامین غذایی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید