آغاز طرح ایمن سازی آثار تاریخی قزوین

به گزارش ساری فان، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان قزوین گفت: طرح ایمن سازی بناهای تاریخی قزوین با تعامل اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان، شهرداری و سازمان آتش نشانی آغاز شد.

آغاز طرح ایمن سازی آثار تاریخی قزوین

بهگزارش میراثآریا به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان قزوین، علیرضا خزائلی مدیرکل استان روز دوشنبه 13 مرداد 1399 با اعلام این خبر گفت: به منظور اجرای برنامه های حفاظتی و جلوگیری از آتش سوزی در بناها و محوطه های تاریخی شهر قزوین، طرح ایمن سازی این آثار پس از بررسی در جلسات مشترک با حضور نمایندگان آتش نشانی و سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری قزوین، آغاز شد.

او با تأکید بر ضرورت هم افزایی و تلاش جمعی برای شناسایی و تجهیز نقاط حادثه خیز بناهای تاریخی و پیشگیری از بروز حوادث تلخی چون آتش سوزی در این آثار افزود: در حال حاضر بازدیدهای میدانی برای بررسی و به روزرسانی تجهیزات موجود و شناسایی برخی نقاط ناایمن آثار تاریخی با کمک کارشناسان سازمان آتش نشانی در دستور کار قرار گرفته است و بازدید از بخش های مختلف دولتخانه صفوی اعم از کتابخانه و مرکز اسناد، آزمایشگاه بازسازی آثار، سردر عالی قاپو، کاخ موزه چهلستون، موزه شهر و موزه سنگ نگاره ها اجرا شده که پس از اعلام گزارش تخصصی سازمان آتش نشانی، برای رفع نواقص موجود اقدام می شود.

خزائلی یادآور شد: برگزاری دوره های آموزشی ویژه کارکنان واحد معاونت میراث فرهنگی و یگان حفاظت اداره کل استان و تهیه شناسنامه ایمنی برای بناها در کنار بازدید از فضاهای تاریخی از جمله برنامه های مشترک در نظر گرفته شده به شمار می فرایند.

آرش رشوند آوه مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری قزوین نیز با اشاره به اجرای طرح ایمن سازی مجموعه تاریخی فرهنگی سعدالسطنه اظهار کرد: به منظور ارتقای سطح الزامات ایمنی بناهای تاریخی قزوین و مطلوب سازی مسیرهای گردشگری، پروژه بررسی و بازدید از تأسیسات برق و تجهیزات ضد حریق تمام فضاها، حجرات و کارگاه های صنایع دستی مجموعه تاریخی سعدالسلطنه با هدف آموزش و رفع نواقص احتمالی با تعامل اداره کل میراث فرهنگی استان و سازمان آتش نشانی قزوین و همراهی حجره داران در حال انجام است.

او افزود: با توجه به حساسیت مجموعه سعدالسلطنه به لحاظ پیشینه تاریخی، ظرفیت جذب گردشگران و انجام مقدمات ثبت جهانی بازارچه صنایع دستی آن، اجرای اقدامات حفاظتی برای جلوگیری از بروز حوادث احتمالی از اهمیت زیادی برخوردار است.

رشوند یادآور شد: پس از انجام بازدیدها و ارائه گزارش تخصصی سازمان آتش نشانی، مراحل آموزش استفاده از تجهیزات ضد حریق و مانور ایمنی در سطح حجره داران، بخش انتظامات خدمات و کارشناسان اداری مستقر در مجموعه اجرا خواهد شد.

منبع: میراث آریا
انتشار: 4 مهر 1399 بروزرسانی: 5 مهر 1399 گردآورنده: sari-fun.ir شناسه مطلب: 556

به "آغاز طرح ایمن سازی آثار تاریخی قزوین" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آغاز طرح ایمن سازی آثار تاریخی قزوین"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید