آرامگاه جعفر طیار در دزفول، عکس

به گزارش ساری فان، آرامگاه جعفر طیار بنایی تاریخی مذهبی است که در جنوب شهر دزفول قرار گرفته است. این آرامگاه مربوط به دوره تیموریان است و در شهرستان دزفول، روستای محمدبن جعفر واقع شده و این اثر در تاریخ 5 بهمن 1378 با شمارهٔ ثبت 2553 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این مقبره که از زیارتگاه های مهم خوزستان است به فرزند جعفر طیار، برادرزاده امام علی علیه السلام منسوب است.معماری چشم نواز این بنا شما را به سفری تاریخی به دوران تیموریان می برد. لذت بازدید از فضای دلنشین و آرامش بخش آرامگاه جعفر طیار در کنار زیارت این مقبره با سفر به دزفول امکان پذیر خواهدبود.

آرامگاه جعفر طیار در دزفول، عکس

محمد بن جعفر طیار را براساس کتب معتبر، برادرزاده و داماد امام علی علیه السلام می دانند. او که همسر ام کلثوم بود از فرماندهان سپاه اسلام نیز به شمار می رفت. پدر محمد از یاران پیامبر بود که در جنگ کشته شد و دو دست خود را از دست داد. پیامبر از خدا دو بال به جای دست های او طلب کرد و لقب طیار را به او داد. آرامگاه محمد بن جعفر طیار را به اختصار با نام جعفر طیار می شناسند.گنبد این بقعه تاریخی با رنگ فیروزه ای خود از 12 قطعه عظیم تشکیل شده است. کاشی های به کار رفته در گنبد، ساده و یکرنگ هستند. حاشیه گنبد فیروزه ای با کاشی های مشکی و در سرانجام سفید پوشیده شده است.

ساخت این بنا را به عصر تیموریان و زمان پادشاهی تیمور گورکانی و پسرش شاهرخ میرزا نسبت می دهند. در دوران صفویه و بعد از آن، آرامگاه جعفر طیار را چندین بار بازسازی و بازسازی نموده اند. فضای سبز اطراف مقبره که آرامش آن را چند برابر نموده است به زمان بعد از انقلاب برمی گردد. آرامگاه جعفر طیار در تاریخ 5 بهمن 1378 با شماره ثبت 2553 به عنوان آثار ملی ایران به ثبت رسید.

معماری و اطراف مقبره جعفر طیار

مهم ترین ویژگی معماری این آرامگاه، گنبد هرمی شکل آن است که به معماری عصر تیموریان برمی گردد. ورودی مقبره در سمت شمال قرار گرفته است و دو شبستان در طرفین آن واقع شده است. در گذشته ضریح جعفر طیار چوبی بوده است؛ اما بعد از انقلاب و در سال های گذشته آن را با ضریحی فلزی جایگزین کردند.

فضای سبز اطراف آرامگاه، آن را به جایی آرامش بخش تبدیل نموده است که جو و اتمسفر معنوی در فضای آن موج می زند. باغ های اطراف آرامگاه همگی مربوط به سال های اخیر است که در آن مقبره شخصیت های عظیم دزفول به چشم می خورد. دو درختی که در نزدیکی این آرامگاه قرارگرفته اند، یادگاری از روزهای بسیار دور هستند و قدمتی 700 تا 800 ساله دارند. بازسازی و تعمیر کاشی های این بنا چندین بار در طول تاریخ رخ داده و تاریخ کاشی کاری آن برای سال های 1312 و 1351 است که به دوران قاجار مربوط می گردد.

در کنار گلدسته های فیروزه ای رنگ درب ورودی، چهار درخت کُنار قرار دارند که آن ها را با نام چهار خواهر می شناسند. مردم این شهرک اعتقاد زیادی به دخیل بستن به این درختان و نذر و احتیاج به آن ها دارند.

نحوه دسترسی به آرامگاه جعفر طیار

مقبره جعفر طیار در 5 کیلومتری جنوب غربی دزفول قرار گرفته است. برای رسیدن به این آرامگاه آرامش بخش باید به شهرکی به همین نام در جنوب دزفول رفت. در جاده ای که به شهرک محمد بن جعفر می رود مقبره جعفر طیار با گنبد فیروزه ای و هرمی شکل، خود را نمایان می نماید.

برای رسیدن به این مقبره باید به سمت جنوب دزفول رانندگی کنید. به وسیله بلوار کمالی فر، بلوار شکیبا یا بلوار امام خمینی جنوبی به ابتدای جاده محمد بن جعفر می رسید. بعد از طی کردن 6 کیلومتر از این جاده، به شهرک محمد بن جعفر طیار می رسید. کمی بعد از شهرک خروجی آرامگاه جعفر طیار معین است که شما را به آن جا می رساند. وسایل حمل و نقل عمومی نیز برای رسیدن به شهرک و مقبره جعفر طیار در دسترس مسافران واقع شده است.

بهترین زمان سفر به دزفول

دزفول با آب و هوای گرم که در گرم ترین روزهای سال به 49 درجه سانتی گراد می رسد، پس این شهر برای مسافرت های زمستانی مناسب تر است. تحمل گرما در تابستان های این شهر، کار هرکسی نیست.پاییز، به خصوص از اواخر شهریور تا اواسط دی ماه آب و هوای شهر دزفول متعادل و مطبوع است و همین موضوع این شهر را به شهری توریستی برای روزهای سرد سال تبدیل نموده است.جهت بازدید از آرامگاه جعفر طیار که در نزدیکی شهر قرارگرفته، بهتر است روزهای معتدل تر پاییز را انتخاب کرد تا در کنار لذت تماشای بنایی تاریخی مذهبی، از آب و هوای خنک و مطبوع دزفول هم لذت برد.

دزفول شهری سیاحتی و زیارتی است که در کنار تفریحات آبی و طبیعت بکر خود، آرامگاه ها و زیارتگاه های بسیاری نیز دارد. سفر به این شهر گرم و زیبا شما را به سفری هیجان انگیز و تاریخی دعوت می نماید که در آن تماشای بناهای تاریخی لذتی وصف ناشدنی دارد.آرامگاه جعفر طیار از زیارتگاه های این شهر است که به دلیل قدمت و معماری خاص خود موردتوجه مسافرین و گردشگران قرار می گیرد. فضای زیبا و آرامش بخش در کنار اتمسفر معنوی آن، شما را به تجربه آرامشی لذت بخش دعوت می نماید و خاطره ای زیبا می سازد.

منبع: گردشبان
انتشار: 22 فروردین 1400 بروزرسانی: 22 فروردین 1400 گردآورنده: sari-fun.ir شناسه مطلب: 956

به "آرامگاه جعفر طیار در دزفول، عکس" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آرامگاه جعفر طیار در دزفول، عکس"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید