قانون یک ساعته جف بزوس: راهکاری برای هوشمندتر شدن

به گزارش ساری فان، در حالی که بسیاری از مدیران اجرایی مانند تیم کوک (Tim Cook) از اپل و ایندرا نویی (Indra Nooyi) از پپسی به برنامه های صبحگاهی سخت گیرانه خود افتخار می نمایند، جف بزوس (Jeff Bezos)، بنیان گذار آمازون، مسیری متفاوت را انتخاب نموده است. او مشهور است که ساعات ابتدایی روز خود را به گذران وقت اختصاص می دهد، که شامل کارهای آرام مانند خواندن روزنامه، نوشیدن قهوه و صرف صبحانه با خانواده اش است. نکته قابل توجه این است که این زمان او به دور از صفحه نمایش می گذرد؛ به عبارت دیگر، او صبح ها از تلفن همراه خود استفاده نمی کند.

قانون یک ساعته جف بزوس: راهکاری برای هوشمندتر شدن

بزوس در سال 2018 در سخنرانی خود در Economic Club of Washington درباره برنامه روزانه اش شرح داد که چگونه گذراندن وقت در صبح های بدون گوشی، نه تنها به او آرامش می دهد بلکه توانایی های تصمیم گیری و سطح انرژی او را در طول روز افزایش می دهد. نامزد بزوس، لورن سانچز (Lauren Sanchez)، نیز در مصاحبه ای تایید نموده که بزوس همچنان به این عادت پایبند است و تاکید نموده که ما در اولین ساعت روز از تلفن های همراه خود استفاده نمی کنیم.

علم عصب شناسی از بزوس حمایت می نماید

تحقیقات نو در حوزه عصب شناسی نشان می دهد که قانون یک ساعته بزوس ممکن است به واقع به بهبود عملکرد مغز و سلامت کلی یاری کند. کارشناسان معتقدند که آغاز روز بدون استفاده از صفحه نمایش می تواند منجر به روزی هوشمندتر و سالم تر گردد. بر اساس تحقیقات منتشر شده به وسیله برنامه پزشکی سبک زندگی استنفورد (Stanford Lifestyle Medicine Program)، استفاده مداوم از تلفن همراه به خصوص در ابتدای روز، می تواند تاثیرات منفی جدی بر یادگیری، حافظه و سلامت روان بگذارد.

مطالعات مختلف نشان داده اند که استفاده مفرط از صفحه نمایش، از جمله تماشای تلویزیون به مدت پنج ساعت یا بیشتر در روز، با افزایش خطر ابتلا به بیماری های مغزی مانند دمانس (Dementia) و پارکینسون (Parkinsons) همراه است. علاوه بر این، بزرگسالانی که بیش از دو ساعت در روز از صفحه نمایش استفاده می نمایند، ممکن است با کاهش حجم ماده خاکستری مغز روبرو شوند، که بر عملکرد شناختی تأثیر منفی می گذارد.

تبلیغ متنی

ویزای مولتی آلمان
-
دلیل و عوارض مشکل پزشکی از چیست؟

اثرات مخرب زمان طولانی مقابل صفحه نمایش

علاوه بر تاثیرات منفی بر مغز، استفاده بیش از حد از صفحه نمایش با مسائلی مانند مسائل چشمی، خواب ضعیف و دردهای پشت نیز مرتبط است. به گفته کارشناسان، استفاده بیش از حد از صفحه نمایش مانند مصرف شکر برای مغز است. ممکن است به ظاهر لذت بخش باشد، اما مغز را از تغذیه مناسب محروم می نماید و به جای آن به تفریح سطحی مشغول می گردد.

جایگزین های سالم برای ساعت اول روز

تحقیقات و توصیه های پزشکی نشان می دهند که برای حفظ سلامت مغز و بهبود خلق وخو و انرژی روزانه، باید از صفحه نمایش در اولین ساعت روز دوری کنیم. به جای آن، فعالیت های سالم تری مانند ورزش کردن، تماس با خانواده یا دوستان، آماده کردن صبحانه ای سالم، مدیتیشن (Meditation)، گوش دادن به موسیقی، نوشتن فهرست شکرگزاری، مطالعه کتاب و گذراندن وقت در فضای باز توصیه می شوند. این فعالیت ها به بهبود سلامت روانی و تقویت عملکرد شناختی یاری می نمایند.

نتیجه گیری: یک عادت ساده برای روزی هوشمندتر

عادت ساده جف بزوس در پرهیز از استفاده از تلفن همراه در ساعات ابتدایی روز، بر اساس اصول علمی است که نشان می دهد چنین رویه ای می تواند منجر به بهبود تصمیم گیری، سطح انرژی و سلامت کلی گردد. این استراتژی می تواند به هر فردی که در پی داشتن روزی پیروز تر و هوشمندتر است، یاری کند.

منبع: یک پزشک
انتشار: 23 مهر 1403 بروزرسانی: 23 مهر 1403 گردآورنده: sari-fun.ir شناسه مطلب: 1746

به "قانون یک ساعته جف بزوس: راهکاری برای هوشمندتر شدن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "قانون یک ساعته جف بزوس: راهکاری برای هوشمندتر شدن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید