درمان ارتودنسی محدودیت سنی ندارد
به گزارش ساری فان، مهر/عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه درمان ارتودنسی محدودیت سنی ندارد، گفت: تا زمانی که دندان در دهان دارید می توانید از درمان ارتودنسی بهره ببرید.
اصغر عبادی فر، با اشاره به اینکه دوران بلوغ بهترین زمان برای حرکت دادن استخوان ها با یاری دستگاه های ارتودنسی است، اظهار کرد: رفع اختلالات و ناهنجاری های فکی با ارتودنسی در سنین بلوغ با سهولت بیشتری انجام می گردد.
وی اضافه کرد: معاینه اولیه دندان ها بهتر است در سن چهار تا پنج سالگی انجام گردد.
این متخصص ارتودانتیکس با اشاره به اینکه در سنین بالاتر نیز می توان از درمان های ارتودنسی برای مرتب کردن دندان ها سود برد گفت: درمان ارتودنسی بیش از این که یک فرآیند زیبایی باشد یک روش درمانی محسوب می گردد.
وی با بیان اینکه بسیاری از ناهنجاری های دهان و دندان از همان سنین کودکی بروز می نماید اعلام کرد: اگر درمان ناهنجاریهای دندان در سنین کودکی درمان نگردد ممکن است با گذشت زمان و بالا رفتن سن درمان ها سخت و تر پیچیده تر گردد.
به گفته عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، درمان های معمول دهان و دندان باید از همان سنین پایین انجام گردد و اولین معاینه به پزشک متخصص تعیین می نماید که مراجعه برای آغاز درمان ارتودنسی چه زمانی است.
عبادی فر با اشاره به این که غالباً مسائل دندانی بچه ها و حتی بزرگسالان را می توان با براکت و سیم به راحتی حل کرد اضافه کرد: معمولاً استفاده از دستگاه ارتودنسی ثابت برای بچه ها و نامرئی برای بزرگسالان برای درمان مسائل دندانی توصیه می گردد.
وی با اشاره به کارکرد دستگاه های متحرک ارتودنسی اعلام کرد: درمان هایی که با پلاک های متحرک انجام می گردد به این شکل است که بیمار پلاک ها را در دهان قرار می دهد و فقط زمان غذا خوردن و یا ورزش کردن این پلاک ها را از دهان خارج می نماید.
درمان های ثابت ارتودنسی با یاری بند و براکت نوع دیگر و متداول درمان های ارتودنسی بود که این استاد دانشگاه به آن اشاره نمود.
عبادی فر ضمن یادآوری این موضوع که زیبایی در درمان های ارتودنسی یکی از آخرین اهداف این روش درمانی است اعلام کرد: هدف اولیه ای که برای درمان با یاری دستگاه های ارتودنسی مد نظر قرار می گیرد، سهولت در جویدن، غذا خوردن و بلع و همچنین رفع ناهنجاری های فکی و دندانی است.
وی با بیان این که بی نظمی دندان ها و فک ها گاز زدن و جویدن غذا را سخت می نماید تاکید نمود: این مسائل عموماً و به مرور زمان و به خودی خود رفع نمی گردد و این مسئله برای سال های متوالی باعث ساییدگی زودرس دندان ها نیز می گردد، درمان با روش ارتودنسی می تواند انحرافات فک را درمان نموده و علاوه بر ظاهری زیبا به سیستم گوارش نیز یاری کند.
این متخصص ارتودانتیکس در ادامه با تاکید بر اینکه به طور معمول درمان های ارتودنسی یکی از درمان های گران قیمت محسوب می گردد، گفت: گاهی اوقات به دلایل مالی ممکن است والدین و یا بیمار رغبتی به انجام این درمان ها نداشته باشند ولی باید این نکته را مورد توجه قرار داد که مسائل مالی مواردی نیستند که مانع از انجام و پیگیری فرایند درمانی شد.
وی توصیه کرد: قطعاً راه هایی وجود دارد که می توان با یاری آنها و با تعرفه های پایین تر دولتی اقدام به اصلاح دندان ها کرد.
مراجعه به دانشکده های دندانپزشکی وابسته به دانشگاه های علوم پزشکی و یا کلینیک های تحت پوشش مراکز دولتی توصیه دیگر این استاد دانشگاه برای درمان ناهنجاری ها و مسائل دندانی با تعرفه های پایین بود.
عضو هیئت علمی دانشگاه در ادامه به عواقب عدم مراجعه برای درمان ارتودنسی، شرح داد: مراجعه نکردن به موقع برای آغاز درمان ارتودنسی و سایر درمان های دندان ها در بچه ها می تواند منجر به ایجاد ناهنجاری های دندانی و فکی شدید در آینده گردد که گاهی اوقات به تنهایی قابل درمان با ارتودنسی نیست و احتیاج به درمان جراحی فک خواهد داشت؛ بنابراین توصیه می گردد والدین مراجعه برای معاینات ارتودنسی در دوران پاندمی کرونا را به تعویق نیندازند.
وی تاکید نمود: بعضی خدمات دندانپزشکی را نمی توان به زمان بعد موکول کرد بنابراین اولین مراجعه به داندانپزشک متخصص تعیین خواهد نمود که درمان ها در دسته درمان های اورژانسی قرار می گیرد و یا می توانیم به زمان دیگری بعد از کرونا موکولش کنیم.
منبع: همگردی