داورزنی از والیبال پایه غافل شد، نسل فعلی مربی ایرانی نمی پذیرد
به گزارش ساری فان، مصطفی شجاعی در مصاحبه با خبرنگاران درباره گزینه راهنمایی تیم ملی والیبال ایران پس از کولاکوویچ گفت: احتمالاً رضایت عمومی از کولاکوویچ وجود نداشته است که تصمیم به اتمام قرارداد گرفته شد. با توجه به شیوع ویروس کرونا و شرایط مالی کشور همه از جمله فدراسیون تحت تأثیر قرار گرفته اند.
اگر تیم ملی اهمیت دارد باید هزینه کنیم
وی اضافه کرد: اگر توان پرداخت هزینه برای به خدمت دریافت مربی خارجی را نداریم و به همین دلیل قرار است به سوی مربی ایرانی برویم، تصمیم اشتباهی است. اگر تیم ملی برایمان اهمیت دارد و احتیاج به مربی خارجی داریم باید هزینه کنیم اما اگر نه، فقط هدف والیبال بازی کردن است بحث فرق می نماید.
گزینه های خارجی به خوبی آنالیز شوند
کارشناس والیبال اظهار کرد: با توجه به تعویق المپیک، یکی از عظیم ترین رویدادهای جهان به دلیل شیوع ویروس کرونا، طبیعتاً بیشتر تورنمنت ها و مسابقات اتوماتیک وار یک سال به تعویق خواهند افتاد. پس یک سال فرصت داریم. داورزنی همواره از اتاق فکر صحبت نموده است ولی خروجی نداشته است. مربیان خارجی در جهان وجود دارند که والیبال ایران را به خوبی می شناسند و می توانند یاری نمایند. باید تک تک گزینه های خارجی را آنالیز کنیم.
حضور در رأس تیم ملی والیبال برای مربیان سطح یک جهانی جذاب است
وی ادامه داد: گزینه های خارجی قطعاً شرایط سیاسی، مذهبی، فرهنگی و … را در ایران آنالیز می نمایند ولی با توجه به پیشرفت والیبال ایران در چند سال اخیر توجه بیشتر مربیان مطرح جهان به تیم ملی ایران جذب شده است. آنها می دانند والیبال ایران در کوران مسابقات جهانی و المپیک قرار گرفته است و می خواهند با چنین تیمی در کوران مسابقات باشند. شاید 10 سال گذشته جذب مربی تاپ جهانی برای تیم ملی ایران سخت بود اما امروز با توجه به بازیکنان مطرحی مانند محمد موسوی، امیر غفور، میلاد عبادی پور و مرتضی شریفی که در لیگ های معتبر اروپایی بازی می نمایند حضور در رأس تیم ملی والیبال ایران برای آنها جذاب است.
آمریکایی ها مناسب نیستند
شجاعی درباره گزینه های مناسب برای تیم ملی گفت: مربیان آمریکایی با توجه به شرایط سیاسی دو کشور گزینه خوبی نیستند. مربیان صربستانی نیز برای تیم ملی مناسب نیستند چرا که کوچ های خوبی نیستند. مربیان آرژانتینی و ایتالیایی در سطح جهان حضور دارند و پیروز هستند. همواره صحبت از حضور آناستازی در تیم ملی بوده است. او با توجه به شخصیت و اقتدار مدیریتی گزینه خوبی است. تیم ملی به مربی مانند آناستازی احتیاج دارد. تیم ملی ایران با کواچ علی رغم اینکه از نظر فنی خوب بود پیروز نشد چون او اقتدار لازم را نداشت. کولاکوویچ نیز انسان با شخصیتی بود اما او نیز اقتدار لازم را نداشت.
حضور سیچلو در رأس تیم ایران تصمیم اشتباهی است
کارشناس والیبال در ادامه به سیچلو اشاره نمود و اضافه کرد: صحبت هایی نیز درباره حضور سیچلو شنیده ام، اگر چنین باشد تصمیم بسیار اشتباهی است چرا که او همواره دستیار بوده است و فقط در سری B لیگ ایتالیا سرمربی بوده است. سیچلو هیچ گاه نمی تواند سرمربی تیم ملی ایران باشد او همواره به عنوان دستیار در سطح جهان حضور داشته است. فدراسیون نباید با انتخاب سیچلو اشتباه نمایند و پس از 6 ماه پشیمان شوند. والیبال ایران به بلوغ رسیده است و جای آزمون و خطا نیست. راهنمایی تیم ملی والیبال عظیمسال برای سیچلو گشاد است.
با نسل فعلی زمان مناسبی برای مربی ایرانی نیست
وی درباره مربیان ایرانی نیز گفت: مربیان ایرانی در یک دهه اخیر در کنار مربیان جهان مانند ولاسکو، کواچ، لوزانو و کولاکوویج پرورش پیدا نموده اند و به پختگی رسیده اند اما با نسل فعلی والیبال و حضور سعید معروف، محمد موسوی، امیر غفور و… زمان مناسبی برای مربی داخلی نیست. نسل فعلی مربی خارجی می خواهد اما برای نسل بعد کم کم می توانیم از مربی ایرانی استفاده کنیم. المپیک زمان مناسبی برای مربی ایرانی نیست و نباید فرصت سوزی کنیم. اگر مربی ایرانی در المپیک توکیو جواب نگیرد فرصت سوزی است. باید در زمان مناسب از مربی ایرانی استفاده کنیم تا بتوانیم مربیان ایرانی را نیز به کشورهای صاحب نام والیبال صادر کنیم. اگر به موقع و سرجای خودش از مربی ایرانی استفاده کنیم همانطور که بازیکنان در لیگ های معتبر جهان لژیونر شدند می توانیم مربیان ایرانی را نیز صادر کنیم.
استعداد یابی در دوران یزدانی خرم صورت گرفت
شجاعی درباره بحث استعداد یابی در والیبال گفت: دوران یزدانی خرم در استعداد یابی بسیار خوب عمل شد. با ایجاد مراکز و کانون های والیبال و حضور بوگاینکوف در مدارس والیبال سعید معروف ها، محمد موسوی ها و … بیرون آمدند اما با آمدن داورزنی شرایط فرق کرد.
داورزنی از والیبال پایه غافل شد
وی تاکید نمود: داورزنی هم وغم خود را بر روی بحث قهرمانی گذاشت و تا حدودی هم پیروز بود. ورود به المپیک و راه یابی به لیگ جهانی (لیگ ملت های فعلی) و… در دوران داورزنی بود چون او تمرکز را روی بخش قهرمانی گذاشت و از والیبال پایه غافل شد. این یعنی محدود کردن والیبال. باید کمیته ای تشکیل دهیم که به والیبال پایه و باشگاه ها توجه کافی کند. مثلاً مدارس والیبال را زنده کنیم. اگر کانون های والیبال نبودند امروز محمد موسوی را نداشتیم. باید والیبال را زیر نظر فدراسیون در ایران گسترش دهیم. مدارس والیبال را زیر نظر مربیان مجرب راه اندازی کنیم تا کم کم با گسترش والیبال استعدادها شناسایی گردد. شاید 20-30 سال طول بکشد تا امثال موسوی، معروف و غفور به والیبال جهان معرفی شوند. نوجوان با استعدادی که در سیستان و… حضور دارد باید به وسیله مدارس والیبال شناسایی گردد.
مجبور شدیم محمودی مصدوم را جایگزین غفور کنیم
کارشناس والیبال اضافه کرد: استعدادها باید کشف شوند و با حضور در اردوهای ملی زیر شلاق تمرینات اصولی آماده شوند تا در تیم ملی به رشد کامل برسند. کمااینکه همانطور که شاهد هستیم برای معروف، موسوی و… جایگزین نداریم که اگر داشتیم مجبور نبودیم پس از آسیب دیدگی امیر غفور، دوباره شهرام محمودی مصدوم را به تیم مل دعوت کنیم. باید به لیگ دسته یک و دو که محل ظهور بازیکنان است توجه گردد. سازمان لیگ برتر باید از سازمان لیگ دسته یک و دو به طور مستقل فعالیت کند تا بتوانیم بازیکنان با استعداد را کشف کنیم.
والیبال مورد اقبال عمومی قرار گرفته است
شجاعی در خاتمه گفت: چند پیشنهاد و طرح در بحث باشگاه داری دارم که می تواند یاری بسیاری به تیم داری و باشگاه داری کند. امیدوارم داورزنی با رویکرد جدید بتواند والیبال ایران را در بین 5-6 تیم قدرتمند جهان تثبیت کند. والیبال با اقبال عمومی روبرو شده است و باید از این فرصت استفاده کرد. قدیم در کوچه و محله ها همگی فوتبال بازی می کردند اما امروز با توجه به پیروزیت های والیبال در محله ها شاهد هستیم با بستن نخ مردم مشغول والیبال بازی کردن هستند. فدراسیون باید با برنامه مدون انرژی ها را جمع کند تا والیبال به ورزش ملی تبدیل گردد. والیبال این پتانسیل را دارد که همپای کشتی و فوتبال پیش رود. ان شالله داورزنی از فرصت استفاده کند.
منبع: خبرگزاری مهر