خواص دراگون فروت
به گزارش ساری فان، دراگون فروت که به آن پیتاهایا یا گلابی توت فرنگی نیز گفته می گردد، میوه ای گرمسیری است که به خاطر پوست قرمز و پالپ شیرین و دانه مانندش شناخته شده است. اما بهتر است خواص میوه دراگون فروت را هم بدانیم.
میوه دراگون فروت چیست؟
دراگون فروت میوه ای عجیب و غریب و خوشمزه است و به علت مزایای بسیاری که دارد به عنوان یک غذای فوق العاده گرراستای نیز محسوب می گردد. خاستگاه اصلی دراگون فروت؛ مکزیک، آمریکای جنوبی و آمریکای مرکزی است. از پوست دراگون فروت نیز می توان در صنایع دارویی، آرایشی و غذا ـ دارو استفاده کرد.انواع میوه دراگون فروتسه نوع میوه دراگون فروت وجود دارد:
1. پوست قرمز با گوشت قرمز
2. پوست قرمز با گوشت سفید
3. پوست زرد با گوشت سفید
شیرین و ترش بودن دراگون فروت؛ بستگی به نوع، شکل و اندازه آن دارد. رایج ترین نوع آن به رنگ قرمز است که کوچک تر از یک طالبی است. گوشت میوه شبیه به کیوی بوده و حاوی دانه های سیاهی است.
مواد مغذی دراگون فروتمیوه دراگون فروت سرشار از آنتی اکسیدان ها بوده و کم کالری است. این ویژگی ها به کاهش وزن یاری می نمایند. این میوه حاوی مقادیر مناسبی از فیبر، لیکوپن و کربوهیدرات ها و همچنین ویتامین های محلول در آب مانند کاروتن، ویتامین C و ویتامین های B (مانند نیاسین و ریبوفلاوین) است. همچنین، دراگون فروت غنی از مواد معدنی مانند منیزیم، کلسیم، فسفر، آهن و سدیم نیز است.
گفته می گردد دراگون فروت حاوی گیامغذی هایی است که از بروز بیماری های مختلف جلوگیری می نمایند. همچنین بعضی تحقیقات نشان داده اند که دانه های این میوه حاوی اسید های چرب غیر اشباع (اسید لینولئیک و اسید لینولنیک) و اسید های چرب امگا 3 و امگا 6 است.
مواد مغذی اصلی دراگون فروت معادل یک فنجان (227 گرم)کالری: 136
پروتئین: 3 گرم
چربی: 0 گرم
کربوهیدرات: 29 گرم
فیبر: 7 گرم
آهن: 8 ٪ (اندازه توصیه شده روزانه)
منیزیم: 18 ٪ (اندازه توصیه شده روزانه)
ویتامین C (سی): 9 ٪ (اندازه توصیه شده روزانه)
ویتامین E (ای): 4 ٪ (اندازه توصیه شده روزانه)
خواص میوه دراگون فروتخواص میوه دراگون فروت عمدتا ناشی از خواص آنتی اکسیدانی، ضد باکتری و خواص تغذیه ای آن است. مزایای آن شامل تقویت ایمنی بدن، متابولیسم سریع تر و بهبود گوارش است. در زیر 16 مورد از خواص این میوه را برای سلامتی مرور می کنیم.
1. محافظت در برابر سرطانبعضی تحقیقات نشان داده اند که دراگون فروت ممکن است خواص ضد سرطانی به ویژه در خصوص سرطان روده بزرگ داشته باشد. علاوه بر خصوصیت آنتی اکسیدانی ویتامین C که باعث تقویت دستگاه ایمنی بدن می گردد، دراگون فروت حاوی دیگر آنتی اکسیدان های طبیعی نیز است.
بر اساس تحقیقات، کاروتن و لیکوپن موجود در این میوه، آنتی اکسیدان های قوی هستند که با تعدادی از خواص ضد سرطان زا ارتباط دارند. این مواد، احتمال ابتلا به سرطان پروستات را کاهش داده و همچنین به کاهش اندازه تومور ها در بدن نیز یاری می نمایند. از آنجایی که دراگون فروت باعث تقویت دستگاه ایمنی بدن می گردد، برای افرادی که اغلب مریض شده و یا در معرض خطر ابتلا به سرطان هستند، مفید خواهد بود.
2. تقویت دستگاه ایمنی بدناندازه بالای ویتامین C موجود در دراگون فروت باعث تقویت ایمنی بدن شده و به تحریک فعالیت دیگر آنتی اکسیدان ها نیز یاری می نماید. طبق بعضی تحقیقات، گوشت و پوست این میوه حاوی مقادیر زیادی پلی فنول و فلاونوئید است که می توانند به از بین بردن رادیکال های آزاد یاری نمایند. این امر ممکن است به پیشگیری از تکثیر سلول های سرطانی یاری کند. همچنین این آنتی اکسیدان ها باعث افزایش تعداد پلاکت ها شده و از این رو می توانند به درمان تب دانگ (تب استخوان شکن) و بهبود سریع تر آن یاری نمایند.
3. غنی از فیبر و یاری به هضمتحقیقات نشان داده اند که دراگون فروت غنی از الیگوساکارید ها است که به رشد باکتری های روده مانند لاکتوباسیل و بیفیدوباکتری ها یاری می نماید. همچنین، این میوه باعث افزایش ریزاندام های روده ای شده که برای هضم بهتر مهم هستند.
دراگون فروت حاوی فیبر بالایی است که این امر می تواند به حرکات روده، تسهیل راستا دستگاه گوارش، تحریک حرکت لوله گوارش و تحریک ترشح آنزیم های گوارشی یاری کند. فیبر غذایی باعث تنظیم عملکرد روده شده و از این رو این میوه می تواند به جلوگیری از بیماری هایی مانند یبوست، سندرم روده تحریک پذیر و حتی سرطان روده بزرگ یاری کند.
به طور کلی، زنان روزانه به 25 گرم فیبر و مردان به 38 گرم فیبر احتیاج دارند.
4. کنترل دیابتمصرف منظم دراگون فروت با کاهش اندازه قند خون مرتبط است که این موضوع برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 و افراد مبتلا به پیش دیابت مفید است.
5. غنی از آهن و جلوگیری از کم خونیآهن موجود در دراگون فروت برای افزایش سطح هموگلوبین در افراد مبتلا به کم خونی مفید است. همچنین، آهن به فراوری گلبول های قرمز یاری نموده که این امر به اکسیژن زایی اندام های حیاتی نیز یاری می نماید.
6. منبعی خوب از آنتی اکسیدان هابا توجه به اندازه پلی فنول و فلاونوئید بالا در این میوه و فعالیت آنتی اکسیدانی آن، می توان از دراگون فروت در صنایع آرایشی و دارویی استفاده کرد.
7. غنی از ویتامین های B و منیزیممیوه دراگون فروت حاوی ویتامین ها و مواد معدنی مانند ویتامین C، ویتامین های B و همچنین منیزیم است.
منیزیم به بهبود سلامت استخوان و سلامت قلب یاری می نماید. ویتامین های B1، B2 و B3 به بهبود فشار خون، سلامت پوست، سطح کلسترول، عملکرد تیروئید، نوسان سطح هموگلوبین و متابولیسم کربوهیدرات ها یاری می نمایند.
8. مراقبت از پوستآنتی اکسیدان های موجود در دراگون فروت می توانند با کاهش اثرات مضر رادیکال های آزاد در بدن به مبارزه با علائم پیری یاری نمایند. آن ها همچنین به درمان آفتاب سوختگی، آکنه و خشکی پوست نیز یاری می نمایند. ویتامین C موجود در بسیاری از میوه ها به ویژه دراگون فروت می تواند باعث روشن شدن پوست گردد. می توانید پودر خشک شده این میوه را به نوشیدنی های روزانه خود اضافه کنید.
9. بهبود سلامت قلب و عروقمیوه دراگون فروت حاوی چربی های اشباع نشده است که این امر منجر به افزایش سطح کلسترول خوب و کاهش کلسترول بد می گردد. از این رو، احتمال بروز پلاک خونی در شریان ها و رگ ها کاهش یافته و در نتیجه ابتلا به آترواسکلروز (تصلب شرایین)، حملات قلبی و سکته مغزی نیز کاهش می یابند.
10. مراقبت از موبا اضافه کردن دراگون فروت یا پودر عصاره آن به رژیم غذایی روزانه خود می توانید به حفظ سلامت و تغذیه موی خود یاری کنید. مواد مغذی موجود در این میوه به کاهش آسیب های ناشی از مواد شیمیایی موجود در رنگ مو ها و همچنین بهبود بافت مو یاری می نمایند.
11. خواص ضد التهابیپودر دراگون فروت غنی از خواص ضد التهابی است که به کاهش درد ناشی از ورم مفاصل و دیگر بیماری ها یاری می نماید.
12. مراقبت از چشممیوه دراگون فروت باعث مهار رشد سیتوکروم پی450 (پروتئین موجود در کبد) می گردد. این پروتئین اغلب با بروز بیماری گلوکوم مادرزادی ارتباط دارد. همچنین، بتا کاروتن موجود در این میوه با محافظت از چشم در برابر رادیکال های آزاد به پیشگیری از دژنراسیون ماکولا (تباهی لکه زرد) و تشکیل آب مروارید یاری می نماید.
13. تقویت استخوان ها و دندان هاکلسیم موجود در این میوه می تواند به حفظ سلامت استخوان ها، بهبود تراکم استخوان و پیشگیری از بروز پوکی استخوان یاری کند.
14. بارداریمیوه دراگون فروت برای زنان باردار مفید است، زیرا حاوی آهن، ویتامین های B و اسید فولیک است. آهن به پیشگیری از کمبود هموگلوبین و کم خونی یاری می نماید. ویتامین های B و اسید فولیک مانع از بروز نقص های مادرزادی شده و همچنین به افزایش سطح انرژی نیز یاری می نمایند.
همچنین ویژگی ملین بودن این میوه می تواند به نرم کردن مدفوع و تنظیم حرکات روده یاری کند. علاوه بر این، کلسیم موجود در آن به رشد استخوان های جنین یاری خواهد نمود. سطح بالای کلسیم و منیزیم می توانند به مبارزه با پوکی استخوان در زنان یائسه نیز یاری نمایند.
15. افزایش قابلیت مغزیمیوه دراگون فروت غنی از ویتامین های B و C است که هر دوی آن ها به حفظ سلامت غشا های سلولی یاری می نمایند. فعالیت این ویتامین ها ممکن است به جلوگیری از بروز اختلالات شناختی یاری نموده و عملکرد مغز را بهبود ببخشند.
16. بهبود تنفسمصرف دراگون فروت ممکن است به بهبود بیماری های تنفسی مانند آسم یاری کند. بعضی شواهد نشان می دهند که مصرف زیاد میوه ها و سبزیجات می توانند تاثیری مثبت بر مسائل تنفسی داشته باشند.
راهنمای خرید دراگون فروتمیوه دراگون فروت باید رسیده باشد. از این رو، میوه ای را انتخاب کنید که رنگ آن قرمز روشن است. اگر میوه حاوی لکه های قهوه ای بسیاری باشد، این امر نشان می دهد که میوه بیش از حد رسیده است. مانند آووکادو و کیوی، دراگون فروت رسیده باید نرم باشد نه لهیده.
نحوه خوردن میوه دراگون فروتبرای خوردن دراگون فروت:
1. با استفاده از یک چاقوی تیز، آن را از طول به دو نیم کنید.
2. گوشت میوه را با قاشق خارج کنید یا می توانید گوشت میوه را مانند هندوانه برش بزنید.
3. می توانید دراگون فروت را به تنهایی مصرف نموده و یا آن را به سالاد، اسموتی ها و ماست اضافه کنید.
منبع: سایت ستاره
منبع: راسخون