به حریم خصوصی خانواده شهدا احترام بگذاریم
به گزارش ساری فان، خانواده شهدا در جایگاه جمع خانوادگی داغدار و عزیز از دست داده حق دارد حریم خصوصی اش به هنگام دریافت خبر شهادت فرزندش حفظ شود. حفظ این حریم احترام به این خانواده هاست.
خبرنگاران ؛ رضا غبیشاوی - مدتی است شماری از رسانه ها فیلم هایی را با عنوان لحظه اعلام خبر شهادت ... به خانواده شهید منتشر می کنند. این فیلم ها شامل لحظه ای است که به خانواده، ناگهان خبر شهادت فرزندشان را اعلام می کنند و واکنش اعضای خانواده نیز فیلمبرداری و پخش می شود.
این اقدام به معنی نقض حریم خصوصی خانواده است گرچه قصد چنین کاری، مثبت باشد و نیت منفی در کار نباشد.
در کنار حریم خصوصی فرد، حریم خصوصی خانواده یا خانوادگی نیز وجود دارد و یکی از بارزترین وجوه این حریم خصوصی در لحظات مشابه و به هنگام سوگواری است.
یکی از مطالبات نیز احترام دیگران به حریم خصوصی خانواده یا خانوادگی به هنگام سوگواری است. حریم خانواده ها به هنگام سوگواری باید حفظ شود.
تهیه و انتشار فیلم خانواده ها به هنگام اعلام خبر شهادت فرزند و پخش فیلم واکنش اعضای خانواده، مصداق نقض حریم خصوصی آنهاست.
زیرا:
- برای ضبط و انتشار این فیلم از تک تک اعضای خانواده اجازه گرفته نمی شود چرا که اصولا دریافت چنین اجازه ای غیرممکن است.
- افراد به هنگام شنیدن خبر جان باختن فرزند و عضو خانواده خود در موقعیت استثنایی و غیرمعمول قرار می گیرند.
- افراد برای سوگواری باید از حق آزادی در سوگواری برخوردار باشند. فیلم گرفتن از افراد به هنگام سوگواری می تواند نوعی مزاحمت یا مانع در برابر سوگواری و نقض آزادی آنها در سوگواری باشد.
- لحظه انتقال خبر جان باختن فرزند به خانواده از جمله لحظات بسیار سخت و دردناک است.
- در جهان، حریم خصوصی خانواده ها به هنگام سوگواری برای فوت عزیزانشان، به رسمیت شناخته می شود. این موضوع حتی درباره افراد مشهور که معمولا حریم شخصی کوچکتری نسبت به افراد عادی دارند مطالبه می شود و اصل بر رعایت آن است.
خانواده شهید در جایگاه جمع خانوادگی داغدار و عزیز از دست داده حق دارد حریم خصوصی اش به هنگام دریافت خبر شهادت فرزندش حفظ شود. حفظ این حریم احترام به این خانواده هاست.
-
منبع: عصر ایران