قوانین اضافه بار شرکت هواپیمایی آسمان
به گزارش ساری فان، آیا تا به حال هنگام تحویل بار خود در فرودگاه زمان زیادی معطل شده اید؟ آیا مجبور شده اید در بخش بازرسی و تحویل بار وسایلی را دور بریزید که جز وسایل ممنوعه به داخل هواپیما محسوب می گردد اما شما از آن بی اطلاع بوده اید؟ آیا شده مبالغ زیادی را به عنوان جریمه بار اضافی در فرودگاه پرداخت کنید؟
همه این موارد به تنهایی برای بر هم زدن آرامش شما قبل از سفر کفایت می نماید! پس برای یک تجربه شیرین از سفر خود احتیاج است اطلاعات کافی از ایرلاینی که با آن پرواز می کنید داشته باشید در این مقاله به تمام اطلاعاتی که احتیاج است درباره شرکت هواپیمایی آسمان بدانید پرداخته ایم.
معرفی شرکت هواپیمایی آسمان
این شرکت هواپمیایی از ادغام 4 ایرلاین دیگر با نام های ایرتاکسی، پارس ایر، ایر سرویس و هور آسمان خاتمه با نام آسمان در سال 1359 فعالیت خود را شروع کرد و اکنون بعد از گذشت 40 سال فعالیت درصنعت هوایی یکی از قدیمی ترین ایرلاین های ایران بعد از شرکت هواپیمایی ایران ایر می باشد. امروزه هواپیمایی آسمان یکی از 26 خط هوایی داخلی است که مسافرانش از آن به نیکی یاد می نمایند.
نماد پرنده درنا بر روی بدنه هواپیماهای این ایرلاین نقش بسته است که نوید بخش سفری امن و آسوده است.
از اهداف ایرلاین آسمان وسعت بخشیدن به شبکه پروازی داخلی است اما با تاکید بیشتر پرواز به مناطق محروم تر کشور. این شرکت برای محقق کردن هدف و پوشش هرچه بیشتر در شبکه پروازی خود در سه شهر تهران، شیراز و مشهد مراکزی را ایجاد نموده است، که این امر باعث رشد صعودی جابه جایی مسافران و تعدد مقاصد داخلی و خارجی در این ایرلاین شد. در جدول زیر می توانید مقاصد داخلی و خارجی هواپیمای آسمان را مشاهده کنید:
ناوگان هوایی آسمان
پس از واگذار شدن شرکت هواپیمایی آسمان به سازمان بازنشستگی کشور در سال 1381 شاهد رشد و توسعه چمشگیرتری در قسمت در ناوگان هوایی این ایرلاین هستیم به نحوی که در سال 1396 رتبه اول در پروازهای داخلی را کسب کرد. همچنین توانست عضویت در مجامع معتبرهوایی دنیا مانند یاتا و گواهینامه های بین المللی از سازمان های معتبر هوایی را به دست بیاورد. در زیر به تفکیک ناوگان هوایی این ایرلاین می پردازیم:
مقرارت حمل بار
به طور کلی ایرلاین ها برای میزان حمل بار مجاز به دو صورت عمل می نمایند:
1- بر اساس تعداد بسته ها
2- بر اساس محاسبه وزن
در شرکت هواپیمایی آسمان علاوه بر وزن بار تعداد بسته نیز لحاظ می گردد.
میزان حمل بار مجاز هر مسافر و همچنین میزان بار داخل کابین بستگی به نوع بلیط خریداری شده در پروازهای داخلی و خارجی متفاوت است که در جدول زیر به تفکیک آمده است.
گفتنی است کیف قابل حمل به داخل کابین هواپیما به عنوان بار قابل حمل علاوه بر وزن باید دارای ابعاد معینی باشد(56*45*25 یا به طور کلی از 115 سانتی متر تجاوز نکند) تا در محفظه بالای جایگاه قابل حمل باشد. علاوه بر این، هر مسافر مجاز است تنها یک بسته با خودش به داخل کابین هواپیما ببرد.
همچنین شایان ذکر است که اگر مسافر تمایل به حمل بار بیشتر ازحد مجاز به داخل کابین هواپیما دارد می تواند جایگاه اضافه ای را در قبال پرداخت هزینه خریداری کند. همچنین ابعاد کیف نباید بزرگتر از پشتی جایگاه باشد و وزن آن نیز حداکثر 75 کیلوگرم است.
همچنین اگر ایرلاین انتخابی شما آسمان است و قصد سفر با حیوان خانگی خود را دارید باید بدانید حمل هیچگونه حیوان خانگی به داخل کابین هواپیما مجاز نمی باشد. اما می توانید با به همراه داشتن گواهی سلامت و قفسی مناسب بر اساس اندازه حیوان خانگی خود با هماهنگی قبلی به قسمت ترمینال حل بار مراجعه کنید. البته به یاد داشته باشید برای حمل حیوان نیز هزینه ای را باید پرداخت کنید.
جریمه اضافه بار
هنگام خرید و دریافت بلیط خود میزان بار قابل حمل در هر پرواز بر روی آن درج شده از این رو اگر میزان بار شما هنگام وزن کشی در فرودگاه مبدا از میزان معین شده و مجاز بیشتر باشد باید مبلغی را به عنوان جریمه اضافه بار خود به ازای هر 1 کیلوگرم اضافه پرداخت کنید. البته میزان اضافه بار غیر مجاز هم نباید از 75 کیلوگرم تجاوز کند. جریمه اضافه بار شما با توجه به ایرلاین انتخابی و مسافت پروازی شما متفاوت می باشد اما به طور کلی نرخ اضافه بار برای هر کیلوگرم، برابر با یک درصد قیمت کل بلیط در همان جهت محاسبه می گردد.
پیشنهاد می کنیم اگر گمان می کنید بار قابل حمل شما از میزان مشخص شده بیشتر است علاوه بر مدت زمانی که برای تحویل دریافت کارت پرواز احتیاج است زمانی را برای انجام عملیات بارکشی در نظر بگیرید و زودتر در فرودگاه حاظر شوید. بنابراین بهتر است در پروازهای داخلی 2 ساعت و در پروازهای خارجی 3 ساعت زودتر از زمان پرواز در فرودگاه حاضر باشید.
اضافه بار هواپیمایی ایران ایر
هزینه اضافه بار پگاسوس ایرلاین
کالاهای ممنوعه
به کلیه کالاهایی که حمل آن تهدیدی برای سلامت و ایمنی مسافران و خدمه و همچنین بدنه هواپیما می باشد. حمل اینگونه اقلام در گرو توجه به دستورالعملهای سازمان بین المللی هواپیمایی کشوری(ICAO) وانجمن شرکت های هواپیمایی (IATA) می باشد.
گفتنی است حمل کالاهای خطرناک چه در چمدان و چه به صورت بار دستی اکیدا ممنوع است.
کلاس های پروازی ایرلاین آسمان
شرکت هواپیمایی آسمان تنها کلاس های پروازی اکونومی را به مسافران خود ارائه می نماید همچنین وعده غذایی گرم و رایگان با تجه به میزان مسافت پروازی در نظر گرفته شده است.
منبع: گردشبان