آمپول کورتیران چیست و در چه مواردی تجویز می گردد؟

به گزارش ساری فان، آمپول کورتیران با نام دیگر تریامسینولون (Triamcinolone) متعلق به یک دسته دارو به نام کورتیکواستروئیدهاست. این داروها از انتشار موادی که باعث التهاب در بدن می شوند، پیشگیری می نمایند. تاول، سوزش، خارش، پوسته پوسته شدن، خشکی، آکنه و افزایش رشد مو بعضی از عوارض مصرف آمپول کورتیران است.

آمپول کورتیران چیست و در چه مواردی تجویز می گردد؟

خبرنگاران | سرویس سلامت - آلرژی زمانی ایجاد می شود که سیستم دفاعی بدن در برابر بعضی از انواع مواد خارجی از خود واکنشی غیرطبیعی نشان دهد. بروز آلرژی و حساسیت در همه افراد یکسان نیست و می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. علت این عارضه هر چه که باشد باید درصدد درمان آن بود، چرا که علائم این چنین بیماری ها، مخصوصا اگر فرد به آلرژی پوستی دچار شده باشد (خارش، قرمزی و التهاب)، کلافه نماینده خواهد بود.

در چنین شرایطی ممکن است پزشک مصرف داروهای کورتونی را پیشنهاد دهد. این داروها به دلیل اینکه علائم بیماری را به سرعت برطرف می نمایند از محبوبیت خاصی برخوردار شده اند. اگرچه کورتون ها به موازات تاثیرات مثبتی که بر فرایند بهبود بیماری دارند دارای عوارض خاصی هم هستند اما در خیلی از موارد نجات بخش جان انسان می شوند. بنابراین اگر در صورت لزوم از کورتون ها استفاده شود می تواند مفید واقع شود اما مصرف خودسرانه و بی رویه آن ها قطعا عوارض خاصی به دنبال خواهد داشت. در ادامه با یکی از داروهای برطرف نماینده التهاب با عنوان آمپول کورتیران آشنا می شویم.

آمپول کورتیران چیست؟

آمپول کورتیران یا تریامسینولون نوعی کورتیکواستروئید است. این داروها از انتشار موادی که باعث التهاب در بدن می شوند، جلوگیری می نمایند. از این دارو به منظور درمان بیماری هایی مختلفی نظیر اگزما، آلرژی، لوپوس، پسوریازیس، آلوپسی، آسم و آرتریت خودایمنی استفاده می شود. توجه داشته باشید که داروهای استروئید مانند کورتیران می تواند سیستم ایمنی بدن شما را تضعیف نموده و باعث شود که عفونت هایی را که قبلا یا اخیرا داشته اید، بدتر شود. بنابراین در خصوص هر گونه بیماری یا عفونت که طی چند هفته گذشته داشته اید، به پزشک خود اطلاع دهید.

نام های دیگر، موارد مصرف، عوارض و تداخل دارویی

نام های دیگر Kenalog-40, Zilretta, Azmacort, Aristocort
موارد مصرف

برطرف آلرژی و التهاب

سرکوب کردن سیستم ایمنی

عوارضتاول، سوزش، خارش، پوسته پوسته شدن، خشکی، آکنه، افزایش رشد مو بخصوص در صورت، افزایش ریزش مو بخصوص در پوست سر، ایجاد خطوط قرمز بر روی بازو، صورت، ساق پا، کشاله ران، نازک شدن پوست
تداخل داروییآسپرین، دیورتیک، وارفارین، سیکلوسپورین، داروهای کاهنده قند خون مثل انسولین، کتوکونازول، ریفامپین، داروهای ضدتشنج

مقدار و نحوه مصرف آمپول کورتیران

میزان دقیق مصرف این دارو، باید توسط پزشک مشخص شود.

نکاتی که در ارتباط با مصرف آمپول کورتیران باید بدانید

  • اگر به تریامسینولون حساسیت دارید یا اگر در هر جایی از بدن شما عفونت قارچی وجود دارد، نباید از این دارو بهره ببرید.
  • هر نوع سابقه حساسیت دارویی که داشته اید، به پزشک اطلاع دهید.
  • طی درمان با این دارو، از نزدیک شدن به افرادی که بیمار هستند یا عفونت دارند، پرهیز کنید.
  • تریامسینولون را دقیقا همانطور که توسط دکتر شما تجویز شده است، مصرف کنید.
  • اگر شما در معرض سرفه یا سرخک هستید، با پزشک خود مشورت کنید.
  • قبل از مصرف این دارو، فهرست کلیه داروهای مصرف خود را در اختیار پزشک قرار دهید. ممکن است بعضی از داروها با داروی کورتیران تداخل داشته باشند.
  • توصیه می شود برای جلوگیری از ناراحتی معده، آمپول کورتیران را با غذا مصرف کنید.
  • بهتر است طی درمان با این دارو واکسن نزنید. واکسن ها ممکن است در طول زمان مصرف داروهای استروئید، کارآیی نداشته باشند.
  • اگر یک نوبت را فراموش کردید، به مجردی که به یاد آورید مصرف کنید. البته اگر تقریبا موقع نوبت بعدی رسیده است، نوبت فراموش شده را رها نموده و به برنامه منظم دارویی تان برگردید. مقدار دارو را دو برابر نکنید.
  • در صورتیکه در دوران بارداری یا شیردهی هستید، قبل از مصرف این دارو به پزشک اطلاع دهید.
  • در صورتیکه سابقه ابتلا به بیماری هایی مثل بیماری های کبدی و کلیوی، دیابت، اختلالات تیروئید، سل، پوکی استخوان، گلوکوم (آب سیاه) یا آب مروارید، افسردگی، نارسایی قلب و یا فشار خون بالا را داشته اید، قبل از مصرف آمپول کورتیران با پزشک مشورت کنید.
  • تریامسینولون می تواند در رشد بچه ها تاثیر بگذارد. در صورتیکه احساس می کنید فرایند رشد فرزندتان با اختلال روبرو شده است، درباره مصرف یا عدم مصرف دارو با پزشک صحبت کنید.
  • در صورتیکه با مصرف این دارو دچار استرس، تب یا عفونت شدید، مصرف دارو را قطع و به پزشک مراجعه کنید.
  • مصرف این دارو را به صورت خودسرانه قطع نکنید.
  • استفاده طولانی مدت از داروی کورتیران توصیه نمی شود.
  • چنانچه با مصرف این دارو دچار تنفس سخت، تورم چهره، لب ها، زبان یا گلو شدید مصرف را قطع و به اورژانس مراجعه کنید. این موارد نشانه حساسیت بدن شما به داروست.

درمان اگزما با روش های طبیعی

علاوه بر مصرف داروهای شیمیایی، می توان با تغییر سبک زندگی به صورت طبیعی به بهبود اگزما یاری کرد. در لینک زیر به معرفی بعضی از گیاهان مفید به منظور درمان اگزما و سایر التهابات پوستی مثل خارش پوست پرداخته ایم.

بیشتر بدانید:

  • بهترین روش ها برای درمان خانگی اگزما کدامند؟
  • درمان های خانگی برای برطرف خارش پوست

امیدواریم از این مطلب استفاده کافی را برده باشید. خواهشمندیم درصورتیکه تجربه مصرف این دارو را داشته اید، نظرات و دیدگاه های خود را در اینباره با دیگر خوانندگان مجله خبرنگاران در قسمت ارسال نظر به اشتراک بگذارید.

برگرفته از: drugs.com

منبع: setare.com
انتشار: 18 اسفند 1399 بروزرسانی: 18 اسفند 1399 گردآورنده: sari-fun.ir شناسه مطلب: 887

به "آمپول کورتیران چیست و در چه مواردی تجویز می گردد؟" امتیاز دهید

1 کاربر به "آمپول کورتیران چیست و در چه مواردی تجویز می گردد؟" امتیاز داده است | 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آمپول کورتیران چیست و در چه مواردی تجویز می گردد؟"

1 دیدگاه

حسن 22 شهریور 1401

پایین کمر درد شدید داشتم 4سال درد ـ دکتر تجویز کرد شکروخدا خوب شدم عـــــــــالی

پاسخ به حسن
* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید