تنگ تاریخی سولک یکی از جاذبه های گردشگری کهگیلویه و بویراحمد است

به گزارش ساری فان، جاذبه ها/ براساس آخرین خبرهای بدست آمده، تنگ تاریخی سولک یکی از جاذبه های گردشگری کهگیلویه و بویراحمد است.

تنگ تاریخی سولک یکی از جاذبه های گردشگری کهگیلویه و بویراحمد است

در میان کوههای متعددی که در کنار یکدیگر در بخشی از کهگیلویه و بویراحمد صف کشیده اند، تنگه تاریخی سولک یا سروک وجود دارد که در فارسنامه ناصری به معنی گردونه سروهای کوچک از آن نام برده شد. در این مکان سه ستون سنگی یکپارچه و بلند دیده می گردد که بر روی آن ها نقش افراد مختلف در حالتهای گوناگون حجاری شده و میتوان آنها را از لحاظ زیبایی با نقوش برجسته تخت جمشید مقایسه کرد. هر یک از این ستون ها به خط نوشته هایی آراسته هستند که نشان دهنده خطوط باستانی است.

آثار تنگ سولک بر صخره ای بزرگ با مسجمه هایی در چهار طرف شمال، غرب، شرق و جنوب معین است. در جبهه شمالی دو نقش برجسته در بالا و پایین واقع شده است که پادشاه را در حالی که بر تخت نشسته نشان می دهد و در پایین تخت نیز پرندگانی با نقش عقاب کنده کاری شده اند. نقش دیگر، اجتماع درباریان را در طاق تخت سلطنت نشان می دهد. در این نقش سر همه درباریان برهنه است. جبهه جنوبی دو نیایشگر را نشان می دهد که اولی روی سکوی جلوی یک آتشدان کوچک و نیایشگر دوم پشت سر اولی در سطحی پایین تر ایستاده است.

در جبهه غربی نقش برجسته دو مرد با نمای روبرو با بازوان گشاده نشان داده شده است. در لبه صخره نقش برجسته ای وجود دارد که بزرگتر از هر نقش دیگر تنگ سولک است. در جبهه شمالی نقش برجسته دو سرباز با نیم تنه بلند ساده، شلوار و صندلی دیده می گردد که غلاف پهنی در طرف چپ حمایل دارند و ظاهرا گرز یا کوپال با سری خمیده دارند. در جبهه شرقی نقش هیکلی است که روی تختی خم شد ولی به کلی خراب شده است.

در تنگ سولک نقوش برجسته مشابه نقش رستم وجود دارد که میتوان آنها را به بهرام دوم ساسانی، بهرام سوم ساسانی، هرمز دوم و شاهپور دوم نسبت داد. تعداد افراد نقوش تنگ سولک 40 نفرند. حیوانات شامل هفت نقش دو اسب، دو شیر و سه پرنده بوده و در این نقوش سلاح ها عبارتند از نیزه بلند، شمشیر، خنجر، گرز، تبرزین، چماق، کمان، تیر، ترکش و نقش پرچم. موضوع نقوش برجسته تنگ سولک تاجگذاری چند پادشاه است. در این نقوش یک پادشاه سربند خود را از ایزد میگیرد و او یک قربانی می دهد، در جایی همان پادشاه یا جانشین او را نشان می دهد که سربند شاهی را در جلوی محراب همان ایزد نگاه داشته است. یکی از معینات مهم اثر تنگ سولک نمایش چهره کامل انسانی بوده که هم با آثار اشکانیان و هم با آثار ساسانیان فرق دارد.

منبع: همگردی
انتشار: 1 اسفند 1401 بروزرسانی: 1 اسفند 1401 گردآورنده: sari-fun.ir شناسه مطلب: 1620

به "تنگ تاریخی سولک یکی از جاذبه های گردشگری کهگیلویه و بویراحمد است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تنگ تاریخی سولک یکی از جاذبه های گردشگری کهگیلویه و بویراحمد است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید